Besök på Uckumskolan



Detta var då sommaren 2011. Hade flera andra klipp från när vi t.ex klättrade på en klätterställning och hoppade över dagisbänkar, men dom har försvunnit :(
Saknad dag!



Gårdagen

Igår blev det ingen uppdatering eftersom jag och Ellinor haft filmkväll hos mig med ett par kompisar.
Vi började kolla på första filmen vid halv 6 och blev färdiga med sista halv 2! Sammanlagt 5 filmer haha ;)
Snacka om att man blev stel av att bara sitta still i en soffa. Kompisarna sov över och innan de åkte hem kollade vi på en till film.
Jag färgade också Ellinors hår, kan ni gissa vilken färg?

Idag ska jag bara sitta och jobba jobba jobba på ett arbete som skall in i morgon kväll, och i morgon ska jag på släktkalas. Får se när det dyker upp inlägg under dagarna, ha en trevlig lördagskväll allihopa!

Har hittat ett jätte roligt klipp med mig, Ellis, Jasmine och Carisma från när vi hälsade på lilla Ucklumskolan! Lägger kanske upp det senare ikväll



Hos Josefine

Ligger här hos josse på några konstiga och hårda saker och väntar på att något ska hända.
Jag ska färga håret innan jag åker hem och sen får vi se vad som händer.

Om min mamma är med på det så kanske vi tar med oss hästarna in till stenungsund eftersom jag ändå ska lämna in min iPhone :(

Men ska vara lite social nu, vi hörs!

//Ellinor


Gårdagens ridpass, Bosse

Jag red då Bosse igår, det fick bli dressyr med galoppbommar så han bygger upp rygg och bakbensmuskler.
Det gick väldigt bra mot slutet och han lyssnade riktigt bra och tog stöd på tygeln.
I början däremot så hade jag ont i hela kroppen efter att ha travat honom 2 varv eftersom han blir så tung när han inte bär upp sig själv och igår så tänkte han absolut inte lyssna och han skulle göra som han själv ville och inte lyssna på någon annan, ville han inte galoppera nej då skulle han inte galoppera! Sånt får mig att bli så galen på honom ibland!

Men jag fortsatte kämpa och tillslut blev det faktiskt bra och han lyssnade väldigt bra på sätet framförallt, vi fick även till ett galoppombyte utan bom! Toppen glad tjej!
Så även om jag fick lite ont i kroppen så var jag nöjd med ridpasset, ibland måste jag blir sur på honom för att det ska gå riktigt bra och då är det bara tur att han är lite motsträvig.

Nu sitter jag iaf i skolan och skriver en massa, tar ledigt ikväll från hästarna och skolan och har filmkväll med lite kompisar från klassen, b.la Josefine ;)
Carisma gick inget igår då jag var tvungen att prioritera skolan, men det gör inte henne något för hon kan stå fler dagar än Bosse då han har så mycket energi i kroppen.

Men men, nu ska jag fortsätta jobba!
Vi hörs senare!



Hoppning med Acke

Dagens ridpass kretsade kring galopp och avstånd. 

Jag hade en upphöjd bom/litet hinder på ena långsidan som jag hoppade över. Passet handlade mest om att ha bra galopp innan, över och efter hindret samt att ha bra ridvägar i galoppen.
Han är mycket lättare i höger galopp, där styrs han lätt och lyssnar riktigt bra.
I vänster varv är han dock väldigt komplicerad. Han svänger ut huvudet mot staketet för att få bra balans och då går allt åt skogen! Sen när man försöker svänga upp honom mot hindret så skjuter han bara ut bogen och in med huvudet som en banan.
Ellinor var snäll och fungerade som en kona. Hon stog nära staketet efter hindret så var jag tvungen att fokusera jätte mycket på att rida rakt fram ända bort till staketet innan jag svängde ut på spåret igen. Sen gjorde jag ju samma sak och använde henne innan hindret istället vilket var riktigt bra det med!

Allt som allt så är jag rätt nöjd med passet och Acke, han försökte verkligen! Vi har inte galopperat så jätte mycket i paddocken eftersom han har dålig "galopp kondition" så han orkar inte så mycket. Men idag blev det mest galopp och han orkade länge!


- Bild på sötisen i vintras -



RWL style

Sexy lips
Dirty hips
Tight ass
High class
Pretty smile
RWL STYLE


Stress, press, prioritera

Ja, rubriken säger allt som detta inlägg handlar om.
Jag är sjukt stressad nu i skolan, det är så mycket hela tiden att jag helt enkelt inte hinner med och jag vill så gärna komma in på SRG så jag gör det bästa av mig i skolan nu.
Hemma sätter jag väldigt mycket press på mig med hästarna för jag vet inte hur jag ska göra till hösten elelr om jag ska behålla båda och jag vill lyckas med båda hästarna och det är så mycket att arbeta med hela dagarna långa, då ska jag även få in läxläsning.

Allt leder till att jag måste prioritera.
Jag har två stora saker i skolan nu och det är ett Kina-arbete och ett prov om andra världskriget.
Så jag måste se till att jag får till de två sakerna först innan jag tar itu med hästarna.
Det är inte så lätt att göra men om jag vill komma någonstans så måste jag få till skolan och med det drivet jag har om jag verkligen vill något så kommer det gå ganska bra. Nu är det även ljusare på kvällarna så jag kan rida då, snart blir det ljusare på morgonen så jag kan gå upp tidigare och rida, det betyder självklart att jag måste lägga mig tidigare men det är inga problem!
Därför kommer även bloggen lite vid sidan nu, jag försöker göra tidsinställda på kvällarna men det är så tråkigt att göra det för man har nästan inget att skriva om!
Mycket lättare när det har hänt något under dagen.

Så just nu är det skolan som kommer först, efter det hästarna och bloggen puttar jag in där jag har tid.
Det får bli så tills jag har fått i ordning på mitt liv och stressat ner, tagit det lugnt och vilat ut.
För om jag fortsätter såhär kommer jag snart "gå in i väggen" och det är verkligen inte bra!

Men nu peppar jag mig själv allt jag kan för att orka ta mig igenom detta och få mig på bättre tankar när jag får skuldkänslor för hästarna om de vilar flera dagar efter varandra, visst kan det vara skönt för dem men får så dåligt samvete när jag bara ser dem gå i sina hagar!
Åh, det var ju inte så jag skulle tänka! De mår så bra mina pollar av att få ta det lugnt då och då!

Och en sån här liten "paus" från allt jobbigt kanske får mig att verkligen vilja ännu mera sen! Vem vet?
Nu blir det iaf sängen för min del, ska försöka sova ut inatt då vi har friluftsdag imorgon och vi ska spendera ungefär hela dagen till att gå, så önska mig lycka till!


-min solstråle!-



Bilden får tala för sig själv



Hopplektion 27/4

Jag hoppade ju Bosse igår och kan säga att jag var ganska missnöjd när jag kom hem.
Han vägrade hinder efter hinder tills han hade vägrat på nästintill alla och då var det inget farligt längre så sista rundan fick jag runt honom på nästan alla hinder tror jag.

Men han kändes väldigt lösgjord och fin men det var absolut inte den bästa träningen jag har haft med honom.
Lyckades med att "krocka" med hans nacke med ..
Han vägrade ganska så kraftigt en gång så hans nacke åkte upp i min käke/haka/hals så fick typ en blackout och var helt borta någon minut efter samtidigt som jag skulle komma ihåg en bana, hel konstigt säger jag bara!
Men jag började med att rida honom så han fick kraft ända från bakbenen så han verkligen sätter dem under sig.
Tidigare har mina tränare sagt att han ska ha en stor och luftigare galopp, men han känner sig säkrare att hoppa om han kommer när i en kort, stor men kraftig galopp.
Då gick det mycket bättre! 
Har lite filmer från kvällen och kan klippa ihop lite snabbt och smidigt så visar jag er när jag har tid.

Men det ena till det andra så var ridpasset bra och givande, även om jag i stunden var negativ för att det aldrig kan gå bra, han går verkligen inte från en bana utan att ha 4 fel, jag förstår mig inte på den hästen ibland!
Men det ska väl bli bättre med tiden, jag menar, det kan ju inte hålla i sig i flera år!?
Han har hållt på och vägrat utan anledning nu i ett år och sådana fasoner borde sluta någon gång.

Aja, ni får ha det under resterande av kvällen så hörs vi av senare eller imorgon.



Hos ellis

Sitter just nu på golvet hemma hos Ellinor och ska alldeles strax gå ner och äta och sedan gå ut till stallet! Det blir lite ensam ridning idag eftersom Ellinors hästar har vila. Behöver träna lite galopp och avstånd så jag gör det på bommar eller kanske på lite små hinder.

Hörs sen!



Utvärdering: Carisma

Precis kommit in efter ett dressyrpass på Carisma.
Jag red henne på ett 2 delat bett idag då det satt på det enda av hennes träns som hade nosgrimma.
Det gick väldigt bra även om hon var väldigt pigg.

Jag började med att skritta henne i 10 minuter för att sedan börja lite smått med traven och det var det värsta jag hade varit med om.
Hon tog steg som kunde jämföras med en myra, helt ärligt!
Det gick inte att sitta ner, för det skumpade för mycket.
Det gick inte att rida lätt, för hon tog så korta och snabba steg.
Så jag ställde mig upp och då rusade hon iväg i galopp ..
Men jag lät henne fortsätta springa och springa i båda varven tills hon var riktigt trött och då började jag träna på galoppfattningar och sen att hon skulle ta stöd i tygeln i traven.
Galoppfattningarna gick väldigt bra, hon är en väldigt känslig häst så det räcker med att du rör lite vid sidan av henne i traven för att hon ska fatta galopp och då måste man sitta tillbaka henne, men gör man det lite för tydligt så stannar hon.
Jaa, hon är lite komplicerad!


-bild från ridpasset-

Men ridpasset i sig gick riktigt bra och när hon hade lugnat ner sig så var hon super fin!
Hon förtjänar verkligen en vila imorgon!
Nu ska jag ladda om inför hoppning på Bosse, ska ta in honom vid 7 ungefär så åker vi vid 20 i 8.
Sena kvällar var det här!

Nu borde jag egentligen plugga på ett Kina arbete, men vet inte om jag hinner börja innan jag ska avsluta igen, inte lätt, inte lätt! 
Ni får ha en bra tisdagskväll så ska jag försöka att inte ramla av igen! ;)



Soool!

Ser ni eller, solan skiner och har gjort det verkligen hela dagen!
Gud vad glad jag är!

Men iaf, jag ska nu rida dressyr på Carisma eftersom hon hoppades igår och 20 över 8 ikväll så blir det hoppträning för Bosse.
Jag utvärderar passen ikväll om jag hinner och ska verkligen försöka få in bilderna idag.

Har inte så mycket att skriva om dagen, men vi har en "kanske" överraskning på gång.
Vi ska bara prata med våra lärare och min mamma! :D



Dagen...?

...Ger vad den ger!

Jag har absolut inga planer för idag. Jag ska i alla fall åka hem för att ta hand om hunden eftersom det inte är någon hemma, sen beroende på när de andra i familjen kommer hem så kanske jag hinner åka och rida.

Igår blev det ju löshoppning för hästarna, vilket var behövligt för Acke. Han har svårt med att bedöma avstånd men igår lyckades han lära sig lite bättre ! Han såg inte ut att ha några större problem när vi kom upp till lite högre än vad vi brukar hoppa, så han kanske har lite potential i alla fall ;)



Dagens aktivering

Ja, jag är kanske inte den bästa personen som kan hålla en planering!
För det blev löshoppning för alla pollarna idag.
Kommer istället byta ut en hoppträning för Carisma mot en dressyrträning.

Bosse tog sig över en meter vilket var ganska imponerande då det var ett tag sen nu.
För Carisma var det tredje gången hon löshoppades och det gick väldigt bra, men jag bestämde mig för att sluta vid 80 cm även om hon var mycket över och var lugn. Det kändes helt enkelt bäst så!

Det blev många bilder på Acke och många filmer på Bosse medans Carisma hölls borta från kameran.
Jag har glömt ladda den sen sist så hon får komma med på bild någon annan gång.
Lägger över bilderna ikväll efter att jag fått i mig lite mat!
Alla hästarna skötte sig väldigt bra, alla rev minst en gång och pojkarna vägrade men det var även lite tröttare än Carisma.
Men över lag så är jag riktigt nöjd med alla!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen fixa mat, ni får klara er så länge!
Ha det.


Planering kanske?

Jag ska tävla Acke samtidigt som Ellinor tävlar Carisma. Och funderade på att också göra en planering, som hon har till Carisma. Men jag är sjukt dålig på att hålla det jag planerat, kanske ni redan har märkt? Jag gör det jag och hästen känner för just den dagen, beroende på vädret, ork mm. 
Men jag ska i alla fall ha en planering på saker jag ska hinna träna på och göra innan tävlingen.

Vi skulle behöva träna på höjd, jag vet inte vilken höjd som passar Acke.
Uteritt, helst till "grusgropen". En liten skogsväg där man kan hoppa.
Galoppövningar.

Det är det som jag vet just nu kommer hända inom dom nästa två veckorna. Sen blir det ju såklart annat arbete också. 

Nu ska jag träna lite med hunden, här får ni en bild på henne från i sommras/höstas!




Ha en bra kväll!


Svettig häst!

Idag red jag och Ellinor ner till sjön och tillbaka, Acke blev sjukt svettig! Det är många backar upp och ner till sjön och han kämpade på så bra.
Han vågade dock inte gå ner till vattnet, men för varje dag vi är där så går han kanske en decimeter närmare. Idag var han vara ett par centimeter ifrån, så vem vet, vi kanske badar nästa gång?

Han blev i alla fall jätte svettig efter den sista svåra backen, som är väldigt lång. Han skummade jätte mycket mellan bakbenen, och det hade blivit så mycket så att det droppade skum på benen haha!
Han var verkligen inte sig själv sen, klarade till och med av att stå lös i stallet ett par minuter.

Såhär mötte jag förresten Acke igår när jag skulle rida haha ;)






Uteritt för pollarna

Jag red ut på både Carisma och Bosse idag, med Bosse lullade jag mest på och plaskade lite i sjön medans Carisma fick sig ett riktigt pass!

För Carismas del var det trav för hela slanten, skrittade bara när hon skulle värmas upp, i de värsta nerförsbackarna och i avskrittningen.
Annars gick hon på riktigt bra och sökte sig även neråt en del och det är alltid skönt när hon försöker.
Det finns egentligen inte så mycket att berätta, vi klättrade uppför en pytteliten backe med, det var ungefär allt vi gjorde.
Hittade även ägaren till bilen som var nära att köra på oss, så vi får se hur det blir med den fronten, men det är inget som kommer tas upp vidare här på bloggen.


Annat som hänt idag är att jag har hållt lektion för tre små söta tjejer!
De kommer hit varannan söndag och får lära sig rida på Bosse och Muskot.
Mår inte så mycket bättre men klart man samlar ork till att hjälpa de små töserna, så sjukt gulliga är dem när de ska hjälpa en med att sadla och de brukar peka och säga vad man ska göra! Jätte roligt faktiskt!

Nu ska jag fortsätta kolla på film, ska bara springa ner och hämta en kopp te och sen mysa med det resten av kvällen.
Kommer stanna hemma imorn då jag fortfarande känner mig riktigt krasslig efter en fullproppad dag, vet inte om jag har vilat en enda minut faktiskt!
Så imorgon ska jag rida Carisma, får se vad jag gör med Bosse och kanske få lite färg på kroppen?
Låter bra enligt mig, men ni får ha det så bra så hörs vi!



Planering

Jag måste verkligen ta mig upp på hästryggen idag!
Har tänkt att fixa en liten "planering" till Carisma nu fram till tävlingen.
Hon måste tränas på galoppfattningar, miljöhinder och få upp konditionen och jag har 2 veckor på mig, jag ser framemot det!

Jag har tänkt att Carisma ska ridas 5 dagar i veckan, vilket betyder 2 vilodagar i veckan.
Så på 11 dagar om man räknar med idag ska jag rida ut, hoppa och köra lite dressyr, jag ska även testa vilket bett jag ska rida henne på.
Brukar variera mellan hackamore och 3-delat men vet inte vilket hon går bäst på!
Tror hon får vila på onsdagar och lördagar, för på onsdagar slutar jag sent och sen kan jag mjuka upp henne inför tävlingen nästnästa söndag.

Så idag ska jag rida ut henne och trava långa sträckor, det hjälper för konditionen.
Måndag: Dressyr - galopparbete
Tisdag: Miljöhinder
Onsdag: Vila
Torsdag: Rida ut
Fredag: Rida ut
Lördag: Vila
Söndag: Dressyr

Måndag: Miljöhinder
Tisdag: Rida ut
Onsdag: Vila
Torsdag: Dressyr
Fredag: Rida ut
Lördag: Vila
Söndag: Mjukgörande

Beroende på när hon blir säker i galoppen så kommer jag byta ut dressyrpassen mot uteritter.
Så nu får vi se om jag kan hålla mig till planeringen, har gjort många misslyckade försök förut!

Bosse ska självklart också gå nästan varje dag, han har konditionen och inga problem i galoppen, så för hans del blir det miljöhinder och mycket dressyr inför dressyrtävlingarna.
Med honom behöver jag inte ha någon planering och det är VÄLDIGT skönt, men jag ska försöka utvärdera de flesta ridpassen med hästarna och vi får se hur det blir med Josse med, om hon inte kommer alla dagar i veckan så kan jag ha med mig acke på släp när jag rider ut Bosse, alt kanske löshoppa honom eller så.
Vi får se hur Josefine känner.

Men nu får jag dra mig ut om jag ska hinna med dagen!
Carisma ska ju, som ni kan läsa, ridas ut och Bosse kommer jag göra följe med Josefine när hon kommer.

Det här måste varit .. i vintras när jag precis klippt Bosses man kort :3


Sjukling

Jag har inte haft något ork till att blogga då jag helt enkelt är för sjuk.
Jag har inte ens ork till att rida, och då är det riktigt illa!
Men måste ta mig ut och träna lite galoppfattningar och "miljöhinder" med Carisma så hon vänjer sig inför tävlingen om 2 veckor.

Jag var ju som sagt hos läkarhuset i torsdags och skrev ut ett pencillin som jag nu ska ha i 10 dagar, 3 tabletter om dagen.
Men det känns verkligen inte bättre, känner mig ännu mattare och har ännu ondare i kroppen utan att egentligt ansträngt mig. Hoppas att det vänder snart så jag är i farten igen.
Jag är inte riktigt den typen som kan sitta stilla och ta det lugnt, ni kan ju fråga Josse om hur jag blir när jag är .. överpigg.

Nu ska jag lägga mig, hoppas på att jag sover lite längre än till 7 imorgon!
Ni får ha det och hoppas ni förstår varför jag inte tar så mycket tid till bloggen nu när jag är sjuk!



Acke idag

Idag när jag åkte till stallet möttes jag av en sjuk Ellinor, hoppas hon blir bättre snart.
Tog in Acke, slängde på sadel och träns och ut i paddocken. Jag hade skrittat ett tag och ökade till trav. Efter ett halvt varv i näst intill galopp tvärstannade han och bockade som tusan!
Haha men han var bara väääldigt pigg så jag försökte igen. Men han bara sprang och sprang och ville inte arbeta, så jag tog av allt nere i paddocken och schasade iväg honom.
Men han vill ju gärna springa med mig istället för ifrån mig så det blev inte mycket springande! Ellinor kom ner och hjälpte mig, och där blev det fart på hästen! Han galopperade flera varv, sen när han inte orkade mer så trodde vi det var säkert att rida.

Jag hoppade upp igen och skrittade ett varv åt varje håll, men sen kom traven, och han var fortfarande jätte pigg! Men sen lugnade han ner sig och somnade nästan, trött liten kille.
Ellinor gick upp till sitt rum igen, men kom tillbaka snabbt igen och frågade om jag ville åka med till det stallet jag hade min förra ponny på. Jag hade precis skrittat av Acke så jag tog in honom och sen drog vi iväg ganska hastigt.

Varför jag skrittat av honom så tidigt var för att sadeln inte passar. Den åker fram och trycker på benen väldigt lätt, speciellt i galoppen då han ofta tar ner huvudet för att orka mer. Så jag får se om jag kan låna någons sadel i stallet när jag rider, och åka och köpa ny sadel snart!


Söt häst :3



Stallet idag

Ska åka och rida lilla Ackeboii idag. Men jag väntar nog någon timma, det är sjukt dimmigt och fuktigt ute. Men det försvinner nog snart så kanske solen kommer fram senare mot dagen!


Josefine och da boys



Hungerspelen

Är vad jag och Ellinor ska kolla på ikväll!

Jag, Ellis och ett par kompisar ska se på den inne i stenungsund ikväll. Ska bli riktigt kul! Har längtat något så in i bomben att få se den, den verkar riktigt bra :D

http://www.youtube.com/watch?v=OgssLmsOa2s

BORTA! - med vinden

Det är iaf vad min hund är just nu!
Inte ett spår efter honom, så jag ska ut och leta efter honom snart igen.

Idag har jag varit i skolan sen 11 ungefär, åt med lite kompisar och gjorde sen NP i NO, labb.
det gick jättebra och var mycket lättare än vad jag trodde! Var lite paff över att det gick så fort med, då var det tanken att jag skulle ta bussen hem som går 12:50 men den kom aldrig, så jag skyndade mig tillbaka till skolan och var med på sista lektionen som då var teknik. Som jag gjort även de andra gångerna så målade jag staket till vårat hus som vi bygger, umgicks med kompisar och chillade!
Kommer sakna våran klass något enormt mycket! Vi är verkligen som en stor familj och alla har kommit så nära varandra, nä det kommer bli jobbigt. Ännu jobbigare blir det om jag kommer in på ridgymnasiet och jag måste flytta härifrån.
Då kommer jag ju inte komma hem varje helg heller, men kommer säkert stormtrivas där om jag kommer in!

Jaa, där fick ni reda på lite om mina dagliga tankar, det va väl kul? ;)
Nu kan jag inte sitta här och dra mer! Måste leta efter hunden min!


-Min hund, cockern, och några av hans valpar(tjuvparning)-



Mot skolan

Har varit hemma nu havla dagen pga min "sjukdom" eller vad man ska kalla det.
Men har nationellt prov kl. 12 så ska dit och göra det, men åker redan vid 11 så jag äter där på skolan med min små kompisar.
Sen stannar jag nog resten av dagen, vi går ju ändå bara till 14:10.

Får se om jag orkar rida sen eller inte, skulle behöva träna Carisma med lite galoppövergångar då hon oftast flyger iväg när man fattar galopp, hon ska ju tävlas om mindre än 3 veckor så det kan ju behövas! 
Men vi får se när jag komme rupp på hästryggen igen, det är sjukt jobbigt att vara såhär matt hela tiden :/


-första galoppen-

Men men, nu åker jag snart, så vi hörs senare ikväll!



Min bästa händelse med Bosse

Jag har många bra moments med Bosse, men en sak som verkligen fick mig att tro på oss, fick mig att se framåt och vara överlycklig, är tävlingen i Vara.
Det var min och Bosses andra start bland storhästar i hoppning, det var vi 2, en till fjording och 15 halvblod i klassen.
Tänker beskriva dagen från början till slut!

Jag och Josse gick upp tidigt på morgonen för att göra i ordning Bosse inför den långa resan till Varaortens Ryttarförening, det ligger väl ungefär en timme bort.
Jag var super taggad men otroligt nervös när jag dagen innan sett vad det var för hästar som jag skulle möta.
Josse då, som inte bara brukar vara min hästskötare på tävlingar, hon är även min "mentala coach" hjälpte mig att vara lugn.

Vi hade packat in ALLT i bilen och hästen står i transporten när vi rullar ut från gården, när vi åkt i cirka 40 minuter så gick vi igenom allt vi tagit med oss och jag får panik.
Jag hade glömt passet..
Mamma ringde vill VoRf och frågade hur vi skulle göra då vi inte skulle hinna hem och tillbaka innan min start och de sa att jag skulle komma direkt och sen skicka passet vi fax när jag kom hem efter tävlingsdagen och tur var väl det att vi fick starta!
Efter några om och men så kommer vi fram, parkeringen var perfekt skrittavstånd från anläggningen så när jag kommer fram gör jag honom lite mjuk i sidorna i skritt ute på stallplanen, sen ska jag gå in till framridningen.

Jag har nog aldrig sett något värre!
Det fanns ingen personal där, och ridhuset var otroligt litet! Bosse tog kanske 2-3 galoppsprång på kortsidan och 4-5 språng på långsidan, så jag red bara några varv där och fick sedan vänta på min tur att komma in till framhoppningen.
Jag minns hur ledsen jag var och hur mycket jag bara ville dra mig ur tävlingen, för han hoppade inte ett enda hinder, och gjorde han det, ja då rev han!
Men då kom jag på en taktik som fungerar väldigt bra, prata med honom!

Efter en liten stund skulle jag in på banan, jag var hur nervös som helst och hade inte Josefine vid min sida så hon kunde lugna ner mig, för hon stod på andra sidan av paddocken redo med kameran.
Men vi kommer in, kollar på de läskigaste hindrena och de 5 som ridit innan mig, inkl. fjordingen hade inte varit felfria så jag tänkte bara, nu kör vi järnet!
Inför varje hinder taggade jag honom med glada ord, berömmde honom och samlade upp honom till en stor galopp (vet att det låter konstigt men när jag samlar honom så sätter han in bakben väldigt mycket under sig och lyfter hela framdelen) och tänker framåt.
Första hindret, inga problem, inte heller det andra och så rullar det på.
Jag ville inte hoppas på för mycket men vi kommer mot det sista hindret, än så länge felfria och jag driver som tusan och han svävar över!

Vi var felfria! Vi var fanemej felfria! Det var visserligen bara en clearround men vad spelade det mig för roll?
Vi stannade kvar tills min klass var slut och vet ni vad? Jag var den enda i hela min klass som var felfri!
Det må vara den minsta rosetten som hänger inne i mitt rum, men den betyder ändå mest!
en sån underbar känsla!

Här kommer filmen från tävlingen:



Jag kan bara beskriva den här dagen med ett ord, UNDERBART



Dagens händelse!

Idag fick jag och min syster kasta oss iväg med bilen till våran granne för att hjälpa honom att DRA ut en kalv ur en ko!
Det var så sjukt läskigt då kalvens liv hängde på några minuter och vi slet och vi drog, jag och min syster fick hålla i kossan för att hon inte skulle kasta sig runt.

Men vi fick kämpa där en 5-10 min innan kalven kom ut. Den hade nämligen lagt sig upp och ner och rullat runt inne i magen så den låg på rygg med bakbenen utanför kon.
Så vi fick dra ut den med ett rep som satt knuten runt bakbenen och det såg så läskigt ut när den bara hängde upp och ner utan för kossan, verkligen helt lealös!
Men de andra gnuggade en massa halm på den för att den skulle bli varm och torka, sen drog de fram den till huvudet på kossan så hon kunde slicka rent den, efter några minuter rörde den äntligen på huvudet!

Något nytt jag lärde mig idag var att om djuret har problem med att föda sitt "barn" så kan den krysta så hårt efter att det kommit ut så den krystar ut livmodern, för att förhindra det så ska man ha en hink med kallt vatten ståendes nära så ska man hälla det på runpan på djuret så den drar ihop sig.

Men det här var en ganska rolig dag då jag aldrig sett en ko föda och jag lärde mig något väldigt bra och användbart, så detta var i stort sett en bra dag!



Dagens motion

Idag skulle det bli lite skritt på Acke. Men när jag släppte honom i paddocken för att få springa av sig först så var han alldeles "mammig" och ville bara gå precis jämte mig.
Haha han tyckte det var mycket roligare att springa med mig istället för ifrån mig.
Så jag sprang med Acke hack i häl, oftast för nära, och lyckades att inte bli nertrampad!
Det blev knappt några bilder eftersom han som sagt var för nära mig, och så fort jag stannade sprang han ännu fortare mot mig!

Efter det blev det lite frisering av hovskägg och öron. Jag har aldrig klippt öronen på honom förut så det bara försiktigt på utsidan så att han skulle vänja sig med saxen. Tog mig an lilla Bosse också så att han ska vara ren och fin åt Ellinor. 

Det var riktigt mysigt att vara ute med Acke idag, det var riktigt varmt ute! Satt/låg ute och solade i nästan en timma! Acke stog jämte mig och solade han med.



Lite närgången var det ja..


Han är så söt och hoppar efter mig över hinder



Sjukan

Sitter här på läkarhuset och har gjort det i snart 2 timmar, ett framsteg är iaf att jag fått ett rum att sitta i -.-
När jag kommer hem ska jag berätta om dagens händelse!

//Ellinor


Fail à la rwl

Här kommer några failbilder från när vi fotade för profilbilderna! Haha vilka söta små ungar ;) Vi har säkert 15 bilder på Bosse med tungan ute!



"Kolla mamma jag kan nästan slicka mig i näsan!"


Ett tappert försök att få Ackes uppmärksamhet

"Har hon börjat med ett nytt shampoo kanske?"





Nya fossingar

Igår kom hovslagaren och fixade Acke. Så idag blir det ridning igen! Blir antagligen bara skritt eller lite trav eftersom han har vilat länge nu.
Sen när vi kommer igång mer så blir det hårdträning på hoppning! Upptäckte att det är mindre än tre veckor tills vi ska på en Pay'n jump..
Men det är ju bara lite "tränings tävling" så det blir nog okej även om vi kanske inte sätter allt. Tror nog att jag släpper Acke lite i paddocken om han är super pigg. Ska fråga om jag får låna Ellinors kamera så kan jag ta lite bilder.



Skåneland

Det blev ingen uppdatering för mig eller Josefine igår då vi följde med en av mina systrar ner till skåne för att hämta hem en hund som vi ska passa i några månader.

-En gammal bild på hunden och mig-

Men jag är hemma idag då jag är sjuk så min uppdatering komme rinte vara på topp idag, men vi får hoppas att Josse slänger in lite inlägg istället!



Tävlingsutrustning

Nu till det nya tävlingsåret har jag uppdaterat min tävlingsgarderob och faktiskt tänjt lite på gränserna och lär ju sticka ut en del på dressyrbanan!

Till mig:
Kavaj - Kingsland, röd
Ridbyxor - Hööks, vita
Piké - Ullared, vit
Plastrong(dressyr) - Hööks, vit
Stövelstrumpor - Kingsland, rosa + blå
Handskar - Kingsland, röda i hoppning, gråa i dressyr
Stövlar - Pioneer Cocco Lack, svarta
Hjälm - Charles Owen wellington classic, svart
Ridväst(hoppning) - Racesafe, marinblå
Till hästen:
Dressyr: Bosse + Carisma
Sadel - Globus Clic, svart
Träns - Ihopsatta hemma, svarta + swarovski på B
Schabrak - Stall Linda/Okänt, vita
Damasker - Hööks, vita
Hoppning: Bosse + Carisma
Sadel - Wintec Cair, svart
Träns - Ihopsatta hemma, svarta + swarovski på B
Schabrak - Stall Linda/Okänt, vita
Senskydd(Bosse) - Catago, vita
Damasker(Carisma) - Hööks, vita


Min största rädsla

Min största rädsla inom ridsporten.
Det är ganska svårt att förklara då min rädsla går mycket upp och ner. Just nu skulle jag säga att det är att rida ut på Acke faktiskt.

Innan vintern så fick han spel en dag när jag och ellinor galopperade ute, när jag försökte stanna så bara han fortsatte springa. Jag kämpade och kämpade och typ 700 meter efter att jag försökt stanna så började han sakta ner och efter ytterligare metrar stannade han men var jätte skärrad.
Det kanske inte verkar som mycket, vilket det säkert inte var när jag tänker tillbaka. Men det läskiga var inte riktigt att han sprang, utan att jag kände mig helt hjälplös.
Han hade alltid varit jätte lätt att stanna, men just den dagen ville han inte lyssna alls.

Sen den dagen så har han alltid varit jätte pigg ute, och alltid dom första galoppsprången så springer han skit fort! Men jag har gjort flera övningar för att kunna stanna honom på ett snabbt sätt. Och så att han förstår att jag menar allvar, så nu går det mycket bättre.

Jag känner mig mycket säkrare på honom, och jag tror att han är säkrare med mig också. Jag känner mig nästan alltid nervös i början av galoppen, med det lugnar ner sig när han saktar ner efter ett par språng.

Jag vet inte riktigt vad jag är rädd för när han springer. Det är inte farten. Inte heller att jag ska trilla av, jag ju trillat av Felix x antal gånger. Jag kan vara rädd att han ska skada sig, han är alltid min första prioritet! Det spökar lite i huvudet på mig, men jag får pli på det snart!


Min #1 kille




Mål 2012

Jag tycker det är bra att sätta upp mål med sin ridning.
Så väl ridpass, terminer och år!
Sen kan man sätta upp mål som gör att man någon gång uppfyller sina visioner.

Men mina mål med min egna ridning är att få en bra sits i både hoppning och dressyr som kan göra mycket påverkan till min ridning.
Jag har en väldigt svag högersida som gör att min häl åker upp, handen åker ner i manen och jag tar fram högersida av överlivet, det är något jag måste tänka på var och varannan sekund när jag rider!
Så jag vill ha en bra sits som påverkar ridningen innan året är slut, helst innan sommaren kommer!

Här ser ni ganska tydligt mitt problem och det gör att jag och hästen kommer i obalans.

Med Bosse tänker jag försöka ta mig till LA nivå i dressyr och testa på 1m till hösten.
Inom det närmaste månaderna ska jag även få klart mina kval till Fjord-SM vilket då betyder att jag behöver få 3 felfria grundomgångar i 90 cm, men det ska vi allt klara med den tränaren vi har nu!
Annars har jag inte så många andra mål med honom. Ska försöka knycka en placering i LC med nu när han går så otroligt bra!

Här ligger bakre bommen på 95, så då borde vi ändå klara 90? :)

Jag tänker inte sätta några mål med Carisma då jag inte vet hur våran framtid kommer se ut och jag vet inte heller hur det kommer gå med hennes utbildning, så det får vänta tills jag är säker på hur det blir med henne.



Två tips till din ridning!

Mitt första tips är:
Gör om, gör rätt!
Man ska aldrig ge upp i ridningen, allt tar sin tid och om det blir fel, bli inte sur på hästen för det, gör om det!
Man måste alltid träna för att nå sitt mål och man ska inte tro att allt sker över en natt.
Jag har kännt många personer som tänker så att om det funkar första gången, då funkar det bara inte.
Och jag tror att många förstår att man måste ge hästen tid att lära sig det man försöker med.
Nummer två:
Rid som om det vore din sista gång.
Det är något som hjälper mig otroligt mycket när jag rider, ett problem är bara att jag glömmer bort att tänka så när jag ska tävla!
För när jag tänker att jag ska rida som om det vore min sista gång, ja då gör jag verkligen allt jag kan!
Jag trycker på och använder hela kroppen och det får Bosse att samla ihop sig sjukt mycket utan att lägga en massa tyngd i tyglarna. Han går verkligen helt perfekt när jag verkligen rider!
Så om det är någon gång ni tycker att det verkligen är kämpigt med hästen, rid som om det vore eran sista gång, då ska ni få se på skillnad!



Plugg

Det var meningen att jag skulle tagit mig en skrittrunda på Bosse och låta Carisma vila, men de båda får vila idag då jag MÅSTE plugga!
Att plugga är verkligen det tråkigaste som finns, men det måste bli gjort och jag brukar alltid skjuta på läxorna tills dagen innan förhöret och trycka in allt då, vilket inte är så bra!

Så idag får bli en helt hästfri dag och bara plugga, kunde däremot inte låta bli att krypa i ridkläderna ..
Hade tänkt att rida ut barbacka och bara chilla, men jag får låtsas som att jag gör det!
Lägger upp några tips inom ridningen som har hjälpt mig och Bosse otroligt mycket lite senare ikväll, kanske även lite mål och visioner, men det märker vi!


Ser det här ut som Carisma tycker ni? ;)
Här är året 2009 och Carisma är bara 1 ynka år!


Ingen ridning

Idag blir det ingen ridning för min del. Hunden är sjuk hemma och det finns ingen häst att rida på så jag åker hem.

Finns det något som just NI skulle vilja läsa om, något ni kanske undrar om mig eller Acke? Släng in en liten kommentar så får ni det ni vill. Jag tänkte också ta upp min största rädsla inom ridsporten när jag kommer hem.


Eftersom vårvädret börjar komma så får ni en bild från våren förra året.
Ni glömmer väll inte att ställa fram klockan på söndag ? 



Lite bilder från gårdagen








-flygande köttbulle :3-






Om ni tycker det är kul med bilder så lägger jag upp fler någon annan gång, men tänk på att det är 83 bilder vi snackar om!

Smakprov!

Ett litet smakprov från dagens bilder!
Lägger upp resten imorn då jag dyker ner i sängen nu innan huvudvärken tar kål på mig!



Dressyrpasset på Bosse

Dagens mål med ridpasset var att få honom mjuk i sidorna och lydig mellan hand och skänkel för att sedan börja träna ordentligt.
Så började jag med att få honom mjuk i sidorna och det behövdes inte mycket tid då han redan var otroligt mjuk vilket gör mig lite förvånad då han har chillat de senaste dagarna!
Men jag körde ändå en del skolor och skänkelvikningar till uppvärmning.
Efter det tränade jag mycket tempoväxlingar så han skule lyssna på mig och inte behöva hänga sig i handen på mig utan kunna hitta ett eget stöd, även här gick det väldigt bra. Något som är otroligt viktigt med Bosse är att man har tålamod och rider med hela kroppen!
Vi fortsatte i planeringen och jag tränade hans bakkärra en del genom att göra övergångar från skritt->galopp, galopp->skritt.
Han var lite seg i början och ville gärna trava så mycket han kunde, men fram mot slutet så var han riktigt på och lyhörd så det var lättare att få honom i galopp från skritt än trav!

Allt som allt så var han riktigt härlig att rida och han var verkligen med på noterna!
Det blev inget långt pass då jag oftast rider tills mina mål är uppfyllda och det blev de snabbt, så jag red kort men väldigt intensivt.
Det lönade sig verkligen då han började samla sig mer på bakdelen och röra sig mer i uppförsbacke, det är något som är otroligt skönt med Bosse, att han kan samla sig otroligt mycket. Men man får det inte gratis!
Det blev inga bilder från ridpasset, så ni får se lite skillnadsbilder istället :)


-Mars 2012-

-September 2011-

-Oktober 2011-

-Augusti 2006-



Carisma på schemat

Som Ellinor sagt så red jag lilla Carisma idag. Hon är verkligen inte som Acke på ett ställe! Lyhörd, känslig, pigg som en jag vet inte vad, liten och så måste man nästan sitta helt blickstilla. Med Acke är det tvärtom, man måste hela tiden röra på sig och försöka något nytt så att han inte blir uttråkad.

I alla fall så kan jag börja med att säga att Ellinor har gjort ett sjukt bra jobb med denna lilla ponnyn! Hon var en dröm att rida (även om jag bara kände på henne på volten) och gick riktigt fint!
Jag och Ellinor diskuterade lite kring detta och kom fram till att hon kan ha blivit såhär duktig med hjälp av den långa vintervilan hon haft. Jag har själv känt skillnad på hästar efter vila, att de tycker att allt helt plötslig är jätte roligt! 

Dagen då. Vi släppte Carisma en stund i paddocken eftersom hon alltid har sjuuukt mycket energi. Vi hade med oss kameran så bilder kommer från Ellinor.
När hon började bli lite svettig tog vi in henne igen fixade i ordning pollarna. Det blev bara ridning i skritt och trav på en stor volt. I början var det bara stretigt och jobbigt eftersom vi båda har glömt av varandras sätt, och Carisma rids helt annorlunda nu än tidigare.
Efter en stund med lite hjälp av Ellinor gick det bättre, då föll hon bara ner i en lugn och stadig form. Riktigt härligt! Det kändes verkligen inte mot slutet som samma ponny jag red förra året, som bara sprang och inte ville annat än att busa och rusa. Nu kunde hon slappna av och var riktigt trevlig att rida.


Från i somras när jag tog hand om Carisma eftersom Ellinor var borta



Köksgolvet

Som rubriken lyder, jag sitter hemma på köksgolvet och myser med hundarna i väntan på att maten ska bli klar.

Idag gick båda hästarna dressyr, den ena hårdare än den andra!
Josse red Carisma och mer om det kan hon få berätta.
Bosse fick arbeta på riktigt ordentligt med bakkärran idag och det var något som behövdes!
Utvärderar passet lite senare och lägger även in bilder från att vi släppte Carisma i paddocken innan hon reds.

Men ni får ha det så länge!
Gissa hästen på bilden!


//Ellinor


Matte?

Att kolla bloggar är väl matte.. eller ?



Min ridhistoria

Jag tror att året var 2007 då jag hittade en lapp på ICA i ljungkile, där det stog att ett galoppstall i Uddevalla sökte hjälp. Jag har då 10 år och hade suttit på en häst ca 3 gånger i hela mitt liv.
Camilla, som äger stallet, var riktigt snäll och lät mig få komma in i "gänget" på stallet som under den tid jag var där lärde mig det jag behövde. Dock så var jag väldigt liten på den tiden så jag kunde varken sadla eller tränsa de stora hästarna. Jag red hos Camilla nästan varje lördag och söndag i ca 1,5 år.

Bandelero, den minsta hästen i stallet som jag red oftast

Vid årsskiftet 2008/2009 flyttade min underbara kompis Jonna till lilla stenungsund och blev min granne. Jag lärde känna henne, och någon månad efter att hon flyttat hit så kom även hennes c-ponny Roxan efter. Hon blev uppstallad på Golden Arabians, ett litet stuteril i ljungkile som ligger bara 10 minuter från mig om man cyklar. Jag lärde känna Jonna och red med henne flera dagar i veckan. Under sommaren var Jonnas familj sedan tvungna att ta tillbaka en ponny de hade ägt tidigare då han blivit vanvårdad. Den lilla ponnyn hette Felix och var då en 17 årig liten b-ponny blandras shettis och russ. Eftersom jag var den minsta ryttaren och saknade häst blev jag till hösten fodervärd till denna envisa lilla ponnyn! Han har lärt mig otroligt mycket, en riktigt bra läromästare. Dock var han också, som många små ponnyer, ett riktigt matvrak. Och titt som tätt sprang han iväg med lilla mig till närmsta gräsplätt.
Lite fakta som kan beskriva Felix busiga sida: Under vintern red vi nästan alltid barbacka, råkade man hamna fel på hans rygg åkte man av. Jag ramlade av 2-5 gånger per ridpass haha! Tur att det inte var långt till marken ;)

Jag och Felix till vänster, Jonna och Roxan till höger - Hösten 2009

Sommaren 2010 flyttade vi båda hästarna till Stenungsunds ridklubb. Felix såldes sedan i oktober 2010 eftersom jag var för lång.





Jessica (ungdressyr.blogg.se) tävlade Felix ett par gånger i dressyr eftersom hennes egna ponny Zhaalaga, som stog på golden arabians samtidigt, skadat sig.

Våren 2011 började jag sedan rida hos Ellinor. Från och med då tills slutet av sommaren red jag hennes ponny Jasmine, haha som nu Jessica äger. Jasmine har lärt mig EXTRA mycket, och det var roligt att få vara med henne då hon själv utvecklades riktigt mycket den sommaren. Inte av bara mig då, för det var nog inte så mycket, men av Ellinor som gjort ett riktigt bra jobb!
Det gick riktigt bra för mig och Jasmine, och eftersom Ellinor blev för lång kunde hon knappt rida henne mer. Hon gick inte heller igenom första besiktningen när Jessica skulle köpa henne, då planerades det att jag skulle bli fodervärd! Men saker hände och så slutade det med att Jessica köpte henne ändå.






Då blev jag hästlös igen! Under några veckor fortsatte jag att snylta på Ellinors hästar, sen fick jag rida Acke en dag. Som jag skrivit tidigare så klickade det direkt, och där fortsatte det! 

Inte så mycket att skriva eftersom jag inte haft en egen häst, och de hästar jag ridit har inte varit särskilt permanent.

Mitt hästliv !


Bloggning?

Jobbit att vara "hästlös" haha.
Har verkligen inget att skriva om, på dagarna om jag inte rider sitter jag bara och nördar serier på datorn. Jag kollar på sammanlagt 8 serier just nu, och ska nog börja på en 9:e i morgon!

Det är verkligen två helt olika liv jag lever. I skolan och hos Ellinor är jag en person, kommer jag hem är jag en helt annan. Tråkig, seg, jobbig och riktigt osocial mot allt och alla.
Men min hund Tempi hjälpt mig att bli mycket gladare, det är verkligen sjukt hur mycket djur kan hjälpa en om man är ledsen, arg eller frustrerad. Min familj är inte heller någon häst familj så jag har inte mycket att prata om.. det är nämligen så att min pappa och mina två bröder är allergiska mot djur (förutom Tempi som är allergi vänlig) så då förstår jag att intresset inte finns att prata om.

Blev riktigt glad över inlägget Ellinor skrivit, om att jag hjälp till med Carisma! Den lilla ponnyn var under sommaren riktigt roliga att ta hand om. Då var det så att jag och Ellinor bytte hästar mellan Carisma och Bosse nästan varannan dag. 
Hon har förresten lärt mig praktiskt taget allt jag vet! Innan jag började rida hos henne hade jag bara flängridit och nästan bara lärt mig grunderna för ridning, men aldrig lärt mig hur det egentligen ska kännas när man rider. Jag kanske kan lägga upp min ridhistoria här i kväll? Den är inte särskilt lång eftersom jag bara varit på ett par stall och hästar.
I morgon åker jag i alla fall till stallet så får vi se vad som händer, men Acke ska i alla fall så sig en i genomborstning så att vinterpälsen försvinner! 


Bjuder på en liten bild på oss alla fyra så att inlägget ser så tråkigt ut




3 typiska saker om...

3 typiska saker om mig:
 När jag kommer hem efter skolan så måste jag gå en liten "runda".
Först kommer jag in i rummet, lägger väskan brevid sängen, tar av mig skorna borta vid garderoben, slänger mobilen i sängen, hänger upp jackan på dörren och går på toa. 
Tyvärr kommer josse och stör ibland och då sätter jag mig på golvet och bara väntar xD
 När jag inte har något att göra och lyssnar på musik så "slår jag in" mobilen med hörlurarna som ett presentpapper!
 Jag måste alltid sitta och skaka på åtminstone ett ben, stressben med andra ord.

3 typiska saker om Bosse:
 När han rids med hackamore så försöker han alltid fånga skänklarna på bettet med underläppen.
 Han lyckas nästan alltid räcka ut tungan på bilder som skulle kunna vara fina!
 Han brukar äta upp tuppens speciella mat om han är lös i stallet ....


Toppenglad!

Jag är så sjukt glad, helt till mig verkligen!
Ingenting kan göra mig gladare än Carisma när hon verkligen kämpar med mig!

Jag började med att longera henne i en halvtimme för att hon skulle bli lite trött och det verkade hon bli, så jag slängde på henne en sadel och hämtade tyglar och började rida, men nä!
Hon var superpigg, så istället för att kämpa med det så släppte jag henne lös utan någonting på henne och lät henne springa.
Jag kunde stå i mitten och bara kolla på henne när hon sprang runt i 20-30 min, då började hon skritta allt mer och verkade mycket tröttare.
Jag struntade i sadeln då jag tycker den ligger lit fel på henne och hoppade upp barbacka istället med ett träns utan nosgrimma, men det gick hur bra som helst.
Hon brukar bli lite stressad vid ridning men efter några minuter i skritt så var hon jättelugn och samlade ihop sig riktigt bra.
Vi fortsatte på samma sätt i trav och efter 20 minuter rullade vi över ett hinder på 50 cm i både trav och galopp barbacka, det är ju tur att hon är väldigt lugn i hoppning, annars hade jag nog flugit av!

Men förövrigt var det toppen bra, vet att jag inte ska ta upp henne så mycket, men nu när planerna blir att ha kvar henne åtminstone ett år till så känns det bra att skriva lite om henne då hon tar mycket av min tid.
Lite planer med henne nu är att trava långa sträckor så jag får upp hennes kondition och antagligen starta en pay and jump med henne om en månad, riktigt kul!

En annan sak som man blir glad av, det är när man kan tänka att "jag har skapat det här", det är min förtjänst att hon är såhär bra, sen har jag ännu en person att tacka. Och det är faktiskt Josefine.
Utan hennes hjälp hade inte Carisma varit där hon är idag. Josse har hjälpt mig något otroligt mycket med henne, även om hon kanske bara har ridit ut på henne och lekt lite i paddocken så är det precis vad som har behövts!
Kan ju även avslöja att Josse fick testa på att vara "hästägare" till två hästar sammanlagt iaf en månad förra året (inte i sträck då) men då tog hon hand om Bosse och Carisma åt mig när jag har varit på ridläger och träffat min pappa, så jag har mycket att tacka den ungen för!


-första galoppen-

Men nu ska jag göra iordning mig för eftermiddagen med min pappa, kommer göra några tidsinställda så ni har något att läsa under dagen!



Fux? Risegårds?

Hittade precis min ponny Carismas pass och blev väldigt förvånad!
Vi hade en gång i tiden en liten shettis som hette Risegårds Misty, henne fik vi ner av min mammas väninna som bor långt upp i Sverige.
För 2 år sen fick vi ner en ny häst av samma person, Carisma.
Vad jag nu ser är att hon också heter "Risegårds". Carisma är även bara några år yngre än Misty vilket betyder att de kan ha stått på samma stall något år!
Vad jag även fick läst mig till nu, är att när Carisma då var mindre så skrev de in i hennes pass att hon är en stickelhårig fux! Jag tror verkligen inte mina ögon!

Jag tycker sånt här är jätte kul att leta upp och söka runt på mina hästars stamtavlor, jag kan roa mig i flera timmar med sånt!
Sen hittade jag lite om Bosse med!
Han har ställts ut som 3 åring och VANN, han har även några elitston och elithingstar längre bak i stammen.
Det trodde jag inte om min älskling, sen står det att han har en markbunden trav, njae?
Så nu är jag riktigt taggad på att ställa ut honom!


-markbunden var den va?-


-fux?-


-Risegårds Misty-



Långsam dag

Nu har även våra små pollar fått en egen hage med en ensilagebal i, och vi lär väl släppa ut dom i morgon bitti.
Det är ingen idé att släppa ut dom i en ny hage när det ändå blir mörkt snart.
Idag har hela dagen gått segt eftersom vi båda har varit väldigt lata.
Vi satt i paddocken och kollade på när hästarna busade i kanske 40 minuter, mockade på en halvtimma (för två hästar), fodrat och gett vatten. Detta tog ca 2 timmar tillsammans, vilket hade gått på 20 vanligtvis.

Ikväll ska vi båda på en filmkväll med några kompisar, skräckfilmsmaraton! Så vi ska göra oss i ordning för det, men innan blir det nog mat. Vi kan uppdatera med lite bilder senare ikväll så får ni se lite icke häst vardag också.
Ha det bra så hörs vi sen!

&

Baktime!

Just nu står vi hemma i mitt kök och bakar drömmar.
Det vi skulle göra idag blev inte av då vädret inte var på våran sida, men kan avslöja det iaf.
Vi skulle lastat hästarna ut till stenungsön och ridit där en stund och sedan lastat tillbaka dem till "fastlandet" och ridit drive thru på McDonalds! Men det får vi se framemot någon annan helg.

Idag lär vi nog fixa lite ute i satllet, mocka och så. Sen kanske vi tar oss en tur ut i regnet på några pollar, det får vi se då vilka det blir.
Annars är det filmkväll till kvällen som gäller med några kompisar från klassen.
Men ni lär bli uppdaterade under dagen om lite roliga småsaker!






Ingen uppdatering

Nu sitter jag på bussen påväg till några kompisar så det kommer inte bli någon uppdatering från min sida ikväll eller imorgonbitti.
Samma sak gäller josse då hon är på kalas idag.

Men vi hörs imorgon då vi även avslöjar våran "överraskning" ;)

Ha en bra fredag nu!

//Ellinor


Vila.. igen

Denna veckan har det blivit en riktig vilovecka för Lilla Acke man! Hovslagaren kan inte komma förrän onsdag så det blir lite försiktig ridning till helgen.
Idag ska jag på kalas eftersom kusinen fyller år, jag vet inte när jag kommer hem men vi får se om jag sover över hos Ellinor eller inte.
Vi ska ju som sagt göra något i morgon, och ska upp rätt så tidigt och fixa hästarna! Jag antar att Acke kommer vara lite pigg eftersom han inte har gått något de senaste dagarna så jag tror att jag släpper honom några varv i paddocken först. Så vi får se vilka slags inlägg som kommer upp under dagen. Något speciellt ni vill läsa?



videoinlägget

Hej!
Jag skulle ju då ladda upp videoinlägget igår och det brukar ju gå ganska fort, men när jag började vid 10 ungefär och jag insåg att "Shit! Det här kommer ta flera timmar!" då tänkte jag att jag kan ju gå och lägga mig så länge.
Problem nu då är att det inte går att spara!

Men jag får försöka igen, så det är bara att hålla ut!



Lång dag

Nu sitter vi båda här i Ellinors säng och chillar efter en lång dag.
Inget blev som planerat men mycket annat blev gjort.
Vi har lagat en hage, mockat, filmat stallet som kommer upp snart, jagat katter mm.

Det blev ingen ridning idag då vädret inte var på vår sida och Ellinor var lat hehe. Som Josefine skrev så skulle ju vi två göra något speciellt på lördag. Kan ni gissa vad det är? En ledtråd: Det är VÄLDIGT mycket miljöträning ;) Ni som redan vet behöver ju inte avslöja!





Mot Ellis!

Nu sitter jag vid matbordet hemma och slänger i mig lite mat samtidigt som jag byter om. Men blogga har man ju tid med samtidigt, har ju skills hehe. Sedan hoppar jag upp på lilla moppen och kör i högsta fart mot Ellinor! Det r lite mulet idag så jag får nog skynda mig om jag vill rida medans det är ljust. Sen blir det kanske ett videoinlägg och rundvisning i stallet. Någon som skulle vilja det ksk? 
Hörs sen!

7 saker ni (kanske) inte visste om mig

 Jag är Jasmines gamla ägare som Jessica på http://ungdressyr.blogg.se äger nu.

 Som ni kanske kan lista ut då så har Jessica haft sina tre hästar hos mig.

 Jag är helt SÅLD på skor, vill bara köpa och köpa! :D

 Jag började inte bli intresserad av dressyr försen sommaren 2010, vem tror ni inspirerade mig till det? ;)

 När jag hade min quarterhäst funderade jag på att börja i western, jag är fortfarande intresserad av att testa på voltige eller gymkhana!

 Jag har problem med mina luftvägar så jag snarkar som en man om nätterna! Jag varnar er!

 Om jag ser en person göra en konstig min så bara händer det ibland att jag härmar personen även om jag inte känner den! Det är verkligen jättepinsamt! Då upptäcker jag mig själv sitta och göra en ful min medans andra glor på mig xD


Planer för dagen

Om allt blir som det ska så kommer min dag se ut såhär:
Eftersom hoppträningen för laget blev inställd(igen) så kommer förhoppningsvis jag och Josse ta oss en tur ut på Bosse och Carisma, annars så blir det dressyrpass på båda pollarna om Josse inte kan komma.
Sen ska det bli fin fint i stallet så kanske vi kan visa upp det i ett videoinlägg om det är intressant.

Annars kommer jag plugga väldigt mycket då jag har en del saker framför mig som jag inte kan skjuta på längre!
Ska även försöka smörja lite småsaker till hästarna och fira min älskade mamma som fyller år!

Har funderat på att börja med "Ur Ellinors garderob", det gick som en trend för ett tag sedan och tänkte att jag kan ta upp den igen!
Så det kommer isf komma upp ett sådant inlägg i veckan och sen har ju faktiskt jag och josse lite planer sen innan vi startade bloggen, ska bara få igång hennes minne först!


-Här har ni då den rätta sidan av min s.k syster Josefine-



Dagen ..

.. ser ut såhär: Först blir det elevensval, kul kul! Efter det så drar jag mig bort till Ellinor och antingen snor lille Bosse eller så myser jag bara lite med Acke. 

Tänkte berätta ngt annorlunda med min häst: Han gillar min parfym! Han har typ tre gånger luktat på mig och sen börjar han flema haha!


Och här får ni se den sidan av Ellinor som mest syns när man är själv med henne ;)



Trött tjej!

Slutade som ni kanske läst från Ellinor ca 10 idag. Vi gick lite på torget och jag skulle sedan ta bussen hem halv 2. Jag måste byta buss efter halva vägen och har inte hel koll på busstiderna. Trodde att det var den första bussen som skulle gå halv 2, vilket det sen visade sig vara den andra bussen! Så jag fick bara packa ihop mina saker och gå 1,2 mil hem. Det var faktiskt ganska trevligt, tacka vet jag att man hade mobil och hörlurar med sig.

Idag åkte jag inte till stallet heller eftersom jag var tvungen att vara hemma och städa. Men jag tänkte göra fem punkter på det bästa respektive sämsta med min häst!

Bästa:
* Social
* Nästan alltid glad
* Brukar leka med mulen på folk
* Busig
* Har otroligt mycket energi till allt, vilket jag tycker är kul

Sämsta:
* Bits
* Gillar att mäta sig med en
* Kan ställa sig och stegra framför en om han är lös.
* Har svårt att förstå vem som bestämmer (därav mycket arbete från hand)
* Riktigt jobbig att tränsa!

Han har verkligen två helt olika sidor, bästa är han när han är lite trött efter ridning, då är han väldigt lätt att ha och göra med i stallet. Men han blir bara bättre och bättre och varje dag försvinner saker från hans dåliga sida!


Bild från första träningen

Nu ska jag (trots att jag redan är trött) göra lite Zumba med mamma! Har aldrig gjort det förut så vi får väll se hur det går.. trevlig fortsatt kväll!


Chill dag!

Även om jag slutade tidigt idag, kl. 10! Så bestämde jag mig för att låta både Bosse och Carisma vila idag.
Bosse gick ändå ett ganska hårt pass igår och Carisma ska inte överansträngas nu när vi kommit igång igen.
Men jag har istället rensat upp lite bland mina hästgrejer och mest chillat faktiskt.
Det skadar ju aldrig att vila ibland!

Nu ska jag kolla på ett avsnitt av BMS innan jag tar in lille Bo och Acke.
Kan väl bjuda er på dagens låt för omväxlingens skull!





Ridpass 12/3 del 2



















Som ni ser på de flesta bilderna så skjuter jag fram min högra sida och det är det som påverkar både min ridning och min kropp då jag ofta får väldigt ont i just höger sida.

EDIT: Alla bilder från ridpasset är fotade av min syster Agnes.



Ridpass 12/3 del 1

Bilderna blev lite suddiga då det höll på att skymma och ha i tanken att jag rider lätt på de flesta travbilderna.














Tagga ..

.. nationellt prov i kemi! Det var riktigt svårt att plugga igår eftersom jag inte riktigt hittade det jag ville veta mer om. Men jaja det går säkert bra ändå.


Nya favorit bilden på favorit hästen! Fotad av Ellinor



Utvärdering av hoppningen

Under hela passet hade jag en jättebra känsla, Bosse var mjuk, följsam, lydig och var riktigt härlig att hantera mellan hand och skänkel!
Det är en känsla jag är ute efter med varje pass jag har, varesig det är hoppning eller dressyr.

Vi värmde upp med att rulla över lite cavaletti i både trav och galopp, han kändes väldigt rund och fin redan där.
Sen kom vi över två upphöjda cavaletti på en båge för att sedan komma mot ett räcke. Även här utan problem.
Efter det började vi hoppa lite olika banor, på första banan vägrade han på ett hinder men det var för att jag tappade utsidan så han fick inget stöd mot hindret som stod på diagonalen.
På nästa bana skulle vi in mot en 3-kombination, vi kom fel mot hindret och han vägrade, tappade ner huvudet i hindret och jag rullade lätt och fint av längs halsen!
Det gick bra med oss båda, men jag kände hur det gick som en stöt från höften till knät och nu pulserar det ganska mycket och det knackar i höften när jag går, så vi får se hur det är imorgon.
Men vi kom igen och det gick hur bra som helst efter fallet.

När vi kommit på en längre bana på 11 hinder inkl två stycken 3-kombinationer så avslutade vi och jag var hel nöjd!
Han har kämpat super idag och alla bitar faller mer och mer på plats, jag tänker inte hänga upp mig på att han vägrade och att jag ramlade av, utan jag ska tänka på vad som orsakade händelserna och det var att jag tappar utsidan när jag kommer i snäva svängar och jag måste räta upp mitt överliv då jag skjuter fram högra axeln.
Så det ska jag sitta och träna på till nästa gång!

Det var faktiskt lite synd att jag inte fick med fallet på film då det kändes ganska roligt, jag satt ju kvar på honom några sekunder innan jag faktiskt började rulla!
Ni får helt enkelt tänka er hur det kan ha sett ut!

Så den här lektionen är faktiskt en av mina bästa som jag har haft med Lotta nu, det känns verkligen som att det går framåt nu.
Toppen bra!

-bild från när Josse hoppade Bosse i höstas, har man inte tillräckligt med hinderstöd, ja då får man ta det man har!-

Jag måste plugga på NP i kemi som vi har imorgon, så ni får bilderna imorgon istället i olika delar. Så kika in under morgondagen!


Bilder från dagen

Jag valde att inte följa med Ellinor på hennes hoppträning idag då vi har nationellt prov i kemi i morgon, och jag upptäckte att jag verkligen suger på det. Men jag åkte till gården och hjälpte min kära kompis att fixa klart i stallet, och så tog vi lite bilder på pollarna i paddocken! Hade inte riktigt lust att sitta och redigera alla bilderna så några har lite dåligt motljus, but we'll survive!
Och jag måste säga att Bosse har ett riktigt bra steg för att vara fjording asså! Och Acke ser ju inte helt dålig ut han heller hehe.


























Så söta de små buspollarna är!
Efter detta så tog vi upp dom till stallet och medan Ellis gjorde i ordning Bosse så tricktränade jag lite med Acke. Sedan fick även han en rejäl i genomborstning! 

Ha en trevlig kväll så hörs vi i morgon!


Mot träningen

Nu rullar vi iväg mot Stenungsund för att träna.
Är riktigt taggad även om jag mår lite halv dant!

Men vi hörs efter träningen då jag kommer utvärdera den och lägga in bilder på gårdagens ridpass.

// Ellinor


Dagens planer

Sitter här i skolan och gottar mig med lite choklad när vi har lästund, mums!
Får se vad dagen ger, har inte bestämt mig om jag följer med Ellinor på träning idag eller på torsdag. Med lilla Acke ska jag nog ha lite arbete från hand som nog avslutas med lite trickträning. Han har tappat en sko så det blir ingen ridning tills Hovslagaren kommer. 

Gud va glad jag blir när vädret blir bättre nu! Visst det blåser lite här hos oss idag men igår var det strålande sol. Förhoppningsvis så blir det varmt och utan blåst på lördag för då ska nämnligen jag och Ellis göra något speciellt med pållarna. Mer får ni veta sen om det ;)



Haha för något år sedan så bet Bosse av Ackes örontopp så han blir kallad för Acke halvöra lite då och då!



Hoppträning

Ikväll är det hoppträning på schemat för Bosse.
Den börjar 20 över 8 så vi åker nog hemifrån vid halv 8 iaf.
För er som vill veta tränar jag för Lotta Wahlborg varannan tisdag och det funkar super!
Jag lär mig så mycket varje gång och det klickar mer och mer för mig och Bosse när det gäller hoppningen.

Så fram tills dess kommer jag fixa lite i stallet och sätta ihop en outfit till mig och Bosse, kan tänka mig att det blir marin och röd.
Ska se om Josse följer med ikväll, då sätter jag nog henne på arbetet att filma så jag kan se vad jag behöver träna på mer hemma.

Tyvärr har jag ingen bild från förra gången så jag bjuder er på en lite äldre bild från en hoppträning.




Dagens ridpass och outfit: Bosse

Såhär såg jag och min lille buse ut idag

Bilden blev väldigt suddig nu när den kom ut på bloggen men ni ser ju iallafall!
Jag:
Jacka: Från GHS mässan
Tröja: Ullared
Ridbyxor: Ullared
Stövlar: CRV
Hjälm: CO-classic
Bosse:
Träns: Ihoppsatt från flera
Sadel: Globus Clic
Schabrak: Zilco

Det var längesen jag red ett riktigt dressyrpass på honom nu, men det gick väldigt bra ändå.
Mitt mål med ridpasset var att han skulle bli mjuk och följsam i sidorna vilket han fixade väldigt bra!

I början var han väldigt seg, stel och ville inte göra som jag ville.
Men vi körde på och jag red honom på böjda spår så som volter, serpentinbågar och olika krumelurer runt i paddocken.
När jag hade skrittat fram honom så kom även min syster ut och fotade lite, men vi körde på och han var väldigt bestämd om sin sak, han skulle absolut inte gå fortare en snigelfart!
Haha, han är lite envis den hästen men envisare är jag och han gick på väldigt bra efter ett tag.
När det hade gått en halvtimme så var han riktigt fin i kroppen och jag bestämde mig för att börja runda av ridpasset när det ändå gick så pass bra.

Han ska inte gå för hårda pass denna veckan heller då det är två hoppträningar inbokade, en på tisdag och en på torsdag.
Men jag är stolt över dagens pass och ser fram emot nästa!
Lägger upp lite bilder från dagens pass under kvällen eller imorgon.


Mer om Acke

Tänkte berätta lite mer inledande om Acke då jag märkte att det blev lite kort.

Det började med att jag skulle rida ut med Ellinors systrar och två av deras kompisar. Vi hade inte hästar nog för att jag skulle kunna rida Bosse eller Carisma, som jag vanligen rider, så det blev Acke jag fick! Det bara klickade mellan oss direkt. Han kändes helt otrolig! Glad, snäll, trevlig med lite extra krut i sig haha. Just då hade han lite problem som vi inte riktig förstod oss på, senare kom vi på att han var öm i framhovarna så skorna åkte på. Eftersom han var lite jobbig så var jag nästan den ända som tyckte om honom i stallet vilket jag inte förstår mig på. Så han fick bli hästen jag tog hand om de dagarna jag red.
Jag kände direkt de första gångerna att jag hittat rätt, vilket jag också fick höra från andra håll på gården.

Vår första träning
Allt gick super för oss och vi har kommit riktigt långt, dock kom det största baklaget i slutet av 2011. Han kände inte för att göra något alls längre, sprang iväg från arbetet i paddocken och sprang iväg i full galopp ute. Men vi han kämpat på och fått riktigt bra träning från Ellinors äldsta syster! Nu känner jag att vi börjar komma tillbaka på banan med lite fuffens håller han fortfarande på med. När han blir uttråkad t.ex så slänger han med huvudet, eller börjar "nicka". Men mer än så är det inte, vilket jag är glad för.

I höstas
I utbildningen så har han inte kommit jätte långt om man tänker på hans ålder, men mycket kan han ändå.
Dressyren - En riktigt trevlig häst när han slappnar av, ett fint och luftigt steg och han vill (oftast) försöka göra rätt!
Hoppning - Vi tränar just nu mycket på hoppningen då jag tänkt starta i April och vi har mycket arbete kvar. Han har inte riktigt förstått att man ska hoppa utan försöker mest bara gå över, och skulle bommen ligga kvar så blir han glad för det haha!
Sommar 2011
Han är en häst med otroligt mycket personlighet och egna åsikter på saker. Vill han inte något blir det mycket övertalning innan han ger sig! Annars är han super söt och får mig alltid på bra humör :D


Den årliga sjukan

Ja, som rubriken lyder har jag varit sjuk några dagar runt min mammas födelsedag 6 år i rad.
Det är lite komiskt men riktigt jobbigt. Känner nu att jag håller på att bli sjuk (min mamma fyller år på torsdag).
Men jag har ändå ett stall här hemma att sköta om och två hästar att aktivera!
Så jag ska få i mig en ipren, vila någon kvart och sen dra mig ut i det härliga vädret, kan inte förstå att det var snö ute för några dagar sen.

Bosse kommer få gå ett dressyrpass i paddocken och Carisma kommer hanteras för hand.
Utvärdering från ridpasset kommer senare ikväll.

Kan bjuda på en bild på Carisma så ni åtminstone vet hur hon ser ut.


Min och Bosses historia

Jag köpte Bosse för 6 år sedan, han var då en söt liten ponny på 4 år som gick så otroligt fint med sin gamla ägare och sprang iväg med mig, den 10 åriga flickan vid namn Ellinor bestämde sig för att det skulle bli han.
Samma kväll åkte vi och hämtade Bore som han heter i passet och efter det har han fångat allas hjärtan.
Men även allas tårar.

Det började med att jag red en fjording som hette Kurt på Ljungskile Rk som jag bara blev så kär i, efter att jag hade ridit honom 27 gånger i rad så sa jag till min mamma att jag ville ha en egen fjording, min alldeles egna Kurt.
Vi kollade runt lite och jag hittade annonsen "Fin fjordvalack".
Där var han, min drömponny, han var visserligen bara 4 år och kunde knappt något, men det var något speciellt.

Vi ringde ägaren och kom dit bara några dagar senare och jag kunde inte sitta still av förväntan!
Jag minns fortfarande hur jag hoppade ur bilen och skuttade fram där på gården, hur jag kollade in i stallet för att se om han var där.
Ni kan ju gissa om jag blev glad!
Jag red honom i en gräshage och han var sjukt pigg, ville bara äta, skulle inte lyssna på mig för fem öre men ynka 6 timmar senare stod han i våran transport påväg hem till vårat stall.

Jag vet inte hur många gånger jag har flugit av den där hästen, hur många liter tårar jag har fällt för att det verkligen värker i kroppen för att han var så tung att rida.
Så många gånger jag sagt att jag inte vill ha kvar han, men ändå älskar jag honom över hela mitt hjärta.
Men så mycket som han har lärt mig och så mycket som jag har lärt honom ångrar jag inte en droppe!
Efter 2,5 år var det bestämt, han skulle ut på foder.
Det var först bara bestämt över sommaren men tiden gick, så gjorde även åren och 1,5 år senare var han tillbaka på gården.
Det var nu när han kom hem igen som jag insåg hur mycket jag verkligen saknade och älskade min lille busponny, och all den talang han hade som jag aldrig tog del av.

6 år efter att han bara sprang iväg med mig bara för att han kunde till att vi verkligen har mål, vi siktar framåt och kör vårat egna race.
Vi har nu haft ett tävlingsår tillsammans och jag kan ju inte säga att det har gått så bra, men vi har iallafall kommit dit.
Jag bryr mig ärligt inte om jag varken vinner eller får placering, för varje gång jag går in på banan med min fjording visar jag upp vad den här rasen kan och visar vad jag och Bosse har att lägga fram på bordet.
Människor får kasta hur många ord de vill efter oss, men jag vet att så länge jag har min älskade häst vid min sida så kan inget dra ner oss.

Bosse tränas nu i LA dressyr men kan göra olika moment från högre nivåer med, anledningen till att jag inte då kommer ut och tävlar där är för att han inte har en hållbar form, när han väl går där så gör han det super men ibland drar han sig ur och är då väldigt svår att få tillbaka. Men vi kör på och tränar upp muskler allt vi kan.
I hoppningen då, i sina smalaste år kunde han hoppa banor på 1 m - 1,10 m och enstaka hinder på 120.
Han är väldigt fram mot hinder och älskar att hoppa, då kan man ju undra sig varför vi nästan aldrig blir felfria på hopptävlingar. När jag tränar med honom för tränare så kan han gå som en dröm och suga tag i hindrena, men så kommer vi ut på tävlingsbanorna och han går verkligen inte ifrån en bana utan att ha vägrat eller rivt! 
Men det kommer väl så småningom.


-bild från första vintern hemma-
-ett av de första åren tillsammans-

-sommaren innan han lånades ut-

-första lokala hopptävlingen, uteslutna, bra start!-

Det var lite om oss och vad vi har sysslat med genom åren, om det är något ni undrar, fråga!


Presentation av Josefine

Hej! Jag heter som sagt Josefine Nibell och är 15 år - född 96. Jag bor i Svenshögen ca 15 minuter från stallet med min familj. Jag rider ca 4-5 dagar i veckan, och de andra dagarna så tränar jag lydnad eller agility med min hund Tempi. Jag går i samma klass som Ellinor, sista året i 9:an. Jag väntar just nu på svar från gymnasie intagningen, jag har sökt till SRG Kungsbacka, Strömma och Uddetorp. Alla tre är naturbruks gymnasium.

Acke är Ellinors systers häst som jag har halft på foder. Han har en riktigt stor personlighet, med både bra och dåliga sidor! Just nu är han inne i en liten trotsålder och kan vara riktigt elak. Så vi tränar rätt så mycket från hand, och nu det senaste har det gått riktigt bra! Jag har tagit hand om Acke sedan slutet av sommaren 2011, och alla dagar är bra på sina sätt. Jag planerar att starta både hoppning och dressyr detta året med honom! Dock är han inte en jätte hopptalang så det blir nog ganska lågt haha.



Är det något jag missat så fråga på!


Presentation av Ellinor

Hej!
Mitt namn är Ellinor och jag är född -96.
Jag går sista året på högstadiet och har sökt till SRG i Kungsbacka.
Jag bor på en gård i Svenshögen med min mamma, hennes kille och två av mina systrar, sen har vi massor av djur.
Här hemma har vi hästar, kor, katter, hundar och får.
Men självklart kommer jag bara skriva om mina små pollar.
Förutom mitt hästintresse så är jag väldigt intresserad av att fota och brukar åka runt på småtävlingar här och var.

Men nog om mig, jag har ju två hästar att prata om.
Min fjording Bosse är en helt underbar häst, jag har aldrig träffat en sån personlig häst förut.
Han är utbildad LA dressyr och är hoppad upp till 120 cm på enstaka hinder.
Bosse har ett sockersött utseende men under det gömmer det sig en riktig bushäst.
En dag är aldrig lik den andra med honom.
Jag har tävlat Bosse i snart ett år i hoppning och dressyr, i våras tävlade jag honom som häst då han såg väldigt stor ut men sen blev han mätt till ponny.
Vi har tävlat ganska mycket men har "aldrig" vunnit. Det var en tävling vi var på i våras där han var den enda hästen blev felfri i sin klass, så jag ser det som en vinst!
Vi håller nu på att kvala till fjord-SM, främst i hoppningen sen får vi se hur det blir med dressyren, han är väldigt fin och går jättebra men procenten räcker inte till, det är lite vad man får räkna med när man rider en fjording.
Men jag rider inte för att tävla och vinna, utan jag rider för att det är något jag älskar att göra tillsammans med något som jag älskar.



Carisma kom till mig som ett utbildningsprojekt för 2 år sedan och jag har själv ridit in henne och utbildat henne med lite hjälp av min kompis Josefine.
Hon är av rasen Welsh cob men väldigt nätt för sin typ.
Jag kommer inte skriva så mycket om Carisma då jag kanske kommer sälja henne till sommaren beroende på hur det går med utbildningen, men vi ska nu börja ta oss ut på lite tävlingar inom både hoppning och dressyr.
Så ni kanske ser något inlägg då och då där hon nämns men om ni vill veta något extra om henne är det bara att fråga.


Om det är något ni undrar över eller bara är nyfikna så tveka inte om att fråga! Det är bara kul!




RSS 2.0