Konditionsträning

Hej där!

Jag och Josefine kom precis hem från Kungsbacka och hoppades på att det skulle finnas lite roligt folk här i villan, men det är bara EN person här! ;O
Men men, vi har vandrat runt genom Kungsbacka en del, det fanns inget kul på kungsmässan men fick med mig en grej hem .. ni märker i sinom tid.

Innan vi åkte in så red vi ut på hästarna, var ju tanken att vi skulle rida på travbanan men det skulle komma upp nya tider så vi hoppade det. Istället red vi ut och konditionstränade hästarna, trodde verkligen inte att Bosse kunde trava med så höga och långa steg som han gjorde!
Varje dag lär man sig något nytt!

Annars har det inte hänt så mycket, bussen som skulle ta oss till Anneberg stationen stannade inte där, utan i Lindome(?) men det gick bra iaf, kom ju med ett tåg strax efter att bussen släppt av oss så jag klagar inte!
Nu ska jag fortsätta lyssna på musik och bara chilla på livet, kanske kan dra med mig Josse och baka en smarrig kladdkaka? ;)

Känslan när hela inlägget försvann, men kom tillbaka när jag gick tillbaka till själva "inlägg-sidan" 




<3


English!

Sitter på engelska lektionen med Josse i knät och väntar på att tiden ska gå.
Vi slutar vid 12 idag, så om vi har tid på travbanan kommer vi rida där en sväng och sen dra oss in till kungsmässan.

Om ni bor i närheten av Kungsbacka, kom dit i eftermiddag!


Dafuq?

Om dressyrlektionerna ska fortsätta så som det var idag, då vet jag inte vad jag tar mig till.
Men det är nog så att jag har börjat på ett ridgymnasium fast jag inte vet hur man sitter upp på en häst -.-
Visst, jag vet att det är träning inför hästskötarexamen för att man ska göra det på rätt sätt, men det var bara så fjantigt i mina öron!

Annars så var lektionen bra, eftersom Bosse precis är igångsatt så behöver han inga hårda lektioner och den här var lugn och bra.
Resten av dagen har varit fullt ös, stalltjänst efter stalltjänst och lektioner direkt på varandra, men jag klagar inte!
Jag har ju gått hela sommaren och längtat efter att få flytta hit ;)
Vi fick några frågor om horsemanship idag som vi skulle svara på, ska in om ungefär två veckor, skönt att redan ha det färdigt då!
För er som funderar på att börja här på SRG, bara gör det, ni kommer trivas TOPPEN bra!

Ja, vad har hänt annars?
Bosse har duschats, pratat en del med min mammi, planerat en del med Emmelie (hon går i min klass) och sen nya planer med Carisma, woop woop! ;)
I morgon kanske Bosse ska få vila, eventuellt kastar jag upp Emmelie och ser hur det går, fast hon vet inte om det än!
Jag ska fortsätta prata och planera med mamma, sen får vi se vad som händer.
Jag kanske kan fota Josse när hon rider, om hon rider, så vi har lite nya bilder till bloggen.

Men jag ska försöka hålla er uppdaterade i morgon, ha det!




Bosse brummar på

Red ett dressyrpass på Bosse igår, eller kan man kalla det dressyr?

Han är van vid att gå ute dygnet runt, men här kan han bara gå ute ett pass - 4 timmar. Han kommer snart gå tillsammans med Linus och då får de stå ute två pass. 
Så som ni säkert förstår så hade han otroligt mycket energi!

I traven var han ganska okej och gick att samla upp och arbeta ganska bra, jag är inte heller proffs på att rida bosse så vi kan kalla det för okej ;)
 
I galoppen däremot, han var pigg som ett svin! Haha busen ville bara springa och inget annat, och han är ju rätt så stark så då fick lilla jag svårt. 

Det tog ett bra tag men i slutet lyckades jag lugna ner honom även i galoppen och då gick det att arbeta honom bättre. Jag slutade när jag hade "vunnit" eftersom vi hade ridit ett tag och bosse redan var väldigt svettig.

Det finns inte så mycket att säga om detta passet mer än att hästen har power! 
Men han vänjer sig vid att stå ute dessa tider och kommer snart inte vara lika springig längre tror jag, och Ellinor vet ju hur hon ska arbeta honom så allt funkar säkert bra snart :)


Såhär fort gick det idag ;)





Första hoppningen

Idag hoppade vi på lektionen vilket gick ganska bra. Det var inte mycket hoppning, två hinder bara, men vi red en bana med bommar för att vår hopptränare skulle se vad vi och våra hästar låg på för nivå. 
Linus var väldigt duktig och lyssnade bra, och han är riktigt duktig på att rätta galoppen själv!

De två hindrena som vi hoppade efter banan var bara ett kryss och en oxer. Linus hade mycket mer sug mot hindrena än vad han haft de andra gångerna jag hoppat honom. Han vägrade dock på oxern eftersom den såg läskig ut enligt honom ;) Men vi fick göra två gånger och andra gången gick det galant. 

Jag tror att hopptränaren tyckte om Linus för hon sa att verkade vara en trevlig och positiv häst, så jag hoppas att jag kommer i en lite svårare grupp!

Förhoppningsvis så blir det riktig hoppnnig nästa gång så att det händer något! Vi får inte heller hoppa över 50 cm utan någon myndig person, och eftersom treorna är på praktik så går det inte så bra.. Men men det funkar!

På torsdag taggar vi dressyr!


Bild från sjöis.





Sjuk ..

Hallå där!
Hoppades ju på att jag skulle bli bättre under dagen, men jag har bara blivit sämre tyvärr.
Det är nu man vill ha sin mamma här som kommer upp med te några gånger under dagen!
Men nu är det dags för mig att ta steget ut i vuxenvärlden och faktiskt ta hand om mig själv!

Jag gick ut till Bosse runt 12-tiden för att slänga på honom ett regntäcke då han gick ute på eftermiddagspasset, vill så gärna klaga lite på det men jag ska hålla det borta från bloggen.
Senare på kvällen red Josefine ett pass på honom, hon kan få skriva om det själv sen.

Jag märker verkligen att han är ovan med den korta tiden ute i hagen, men snart kommer han få stå ute dubbla pass och jag hoppas att han blir lättare att rida då och att han inte blir lika stel.
Men om jag orkar så ska jag rida igenom honom i morgon, han är väldigt pigg nu och han får INTE ta ut sin energi på att springa rakt fram, utan han ska använda sin energi till att arbeta med ryttaren .. det är dock lättare sagt än gjort. Men jag kämpar!

Nu ska jag fortsätta kolla på film, vilket jag har gjort ungefär hela dagen!
Får se om jag får någon chans att släppa Bosse i ridhuset i morgon och då kanske jag kan knäppa några bilder på honom så ni får lite fräscha bilder!

Ha det! 


Hehe, bara för det kom jag på att jag har nya bilder från senaste tävlingen, vill ni se? :)

Inget internet

Hej på er!
Tänkte uppdatera lite om hur läget är, men det är ganska svårt eftersom internet här inte fungerar ibland och blogg appen inte alltid vill samarbeta.

Men men, jag ligger här i min säng och är sjuk, missar även hoppningen idag som jag har sett fram emot.

Beroende på hur jag mår idag så kanske jag åker hem ikväll eller imorgon.
Tur att jag har så snälla kompisar här som kan tänka sig ta hand om min polle så länge!

Nä nu fumlar jag bara, jag hör av mig här om hur allt ligger till ikväll!
/Ellinor


Gårdagens uteritt

Igår red jag, Ellinor och Emma ut på våra hästar i skogen. Det finns inte många bra ridvägar här, men vi lyckades hitta en bra väg i skogen och virrade runt där en stund. Vi fick rida över en åker in i skogen, där det fanns sjukt många stigar åt alla håll! Vi kom ut på en grusväg på andra sidan skogen en bra stund senare, och red på den tills vi hittade oss hem.

Det var den enda vägen än så länge som jag vet om som inte det bara är asfalt på så där kommer jag rida igen.
Efteråt gick jag och Ellinor in till ridhuset och red en stund där för att joba hästarna lite. Linus behöver jag jobba lite kondition med så han får rida lite i intervaller. 
 
Jag uppdaterar mer efter hoppningen i eftermiddag och har förhoppningsvis bilder från träningen :)


Skola!

Nu börjar skolan "på riktigt" för oss på höglanda. Vi följer schemat nu till skillnad från förra veckan då vi bara gick  någon timme per dag. 
Känslan som kommer när man får sin mattebok är ju alltid lika underbar! Haha skämt åsido så är inte matte mitt bästa ämne, jag räknar ut allt i huvudet men orkar inte skriva ner det på pappret så då slarvar jag och skriver fel istället!

Men jag ser fram emot dessa skolåren, jag har blivit otroligt skoltrött men vi har mycket praktiskt vilket gör allt mycket härligare!

Nu i villan går det tyvärr sjuka så näsan hela huset är sjukt. Jag har klarat mig men min kära blogg/rumskompis mår inte lika bra och orkar inte så mycket. Därför är det förståligt att hon inte orkar blogga, hon ligger just nu och sover ;)

I morgon blir det hoppning på schemat, vi får fråga runt och se om någon kan ta lite bilder!


Linus idag

Det blev en kort liten uteritt idag, vi red till kungsbacka Ridklubb och kollade lite och red sedan hem igen och in i ridhuset. 

Jag red ett ganska kort pass i ridhuset för att känna lite på honom bara, och allt kändes bra! Han var självklart väldigt nyfiken eftersom han aldrig varit i det ridhuset, och inspekterade alla väggar och hörn till fullo.
Men när det slutade vara intressant så fokuserade han bättre på mig och fick en fin form.
Han kändes helt ok och lyssnade bra på mina vikter och hjälper, så det börjar ju riktigt bra!

Det blev ingen fotografering men här får ni en mobilbild från Linus box.


Nu ska jag gå ner och vara social med mina kära kompisar, ha det bra!


Ikväll blir det ridning

Idag ska jag och två klasskompisar skritta ut på våra små pollar. Bosse blir riden av en kompis eftersom Ellinor inte känner sig helt ok.
Efter uteritten blir det ett lätt pass i ridhuset för att känna lite på Linus och se hur konditionen är för oss båda två haha. 

Så jag återkommer med hur det gått lite senare ikväll, ska även se om jag kan få någon som fotar så ni får se på pojken min!


Sexig bild från baddagen på Sjöis ;)


Nu är hästen på höglanda

Idag hämtade jag som sagt hem hästen till Skolan. Hästen heter Linus och är en 6 årig valack som jag hyr från Sjöstjärnans ridläger.

Han är en av de sötaste hästarna på denna jord, och en riktig mysis!
Det klickade direkt mellan oss under ridlägret i början av sommaren, och jag hörde flera gånger om dagen av flera ledare att vi passade riktigt bra tillsammans, vilket jag också kände.

Så nu har jag 9 härliga månader som väntar med pojken, ser fram emot det!

Ska ta nya bilder till header och fixa ny design så snart som möjligt :)




Wohoo!

Tagga dåå!

Ligger här i min säng och är sjuk, men tanken på att få hämta min bebe i morgon gör allt så mycket bättre!

Vi ska egentligen på utflykt med skolan i morgon, men med tanke på hur jag mår så är det bättre om jag stannar hemma och vilar så det inte blir sämre, får självklart se hur jag mår i morgon men det kanske blir så att jag åker hem tidigt och vilar hemma.

Nu skrev jag en massa onödigt som ni kanske inte vill veta, men jaa ..
Jag kommer börja uppdatera bloggen nu när Bosse kommer och jag hoppas att josse gör det samma när hon hämtat sin häst på lördag!


Gästbloggning hos Gennes.se



Varför skulle jag vilja gästblogga på Gennes.se?
Självklart, vem vill inte? Men vill inte göra det för att få massvis av läsare, jag vill göra det av en alldeles egen orsak.

Jag rider dressyr och hoppning på min fjording.
Han har ställt upp som voltigehäst och jag har tränat gymkhana med honom "på skojj".
Att gästblogga hos Sofia skulle kunna få fler fjordryttare att VÅGA komma ut på tävlingsbanorna.
Jag vet många som har superduktiga fjordingar men som inte vågar komma ut i världen bara för att man får så mycket hat på sig.

Jag vet inte hur många gånger jag har åkt ifrån tävlingar gråtandes med Bosse bak i transporten, inte pga resultatet, utan pga alla ryttare och ponnymorsor!
Till och med DOMARE har kommit fram och tryckt ner mig.

Därför vill jag få chansen att få andra ryttare, fjordisar eller inte, att våga stå upp för sig själva.
Jag vill berätta att man inte måste vara som alla andra, man får stå ut och man får göra något annorlunda.


Därför hoppas jag att jag kan få chansen att berätta om min och Bosses historia och få andra att våga stå ut!
Tack för mig! :)

// Ellinor



Snart dags för start!

Hej på er som kollar in på bloggen. Kan faktiskt inte förstå att det är folk som fortfarande går in här? Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Nu är det inte långt kvar tills skolan börjar, och tills bloggen startas upp igen. Vi börjar antingen vecka 34 eller 35. Första veckan i skolan är man utan hästar så antingen blir det gymnasie snack eller så väntar vi tills hästarna kommer.

För er som inte vet kom både jag och Ellinor in på Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka.

Så vi börjar snart om på ny plats, nya kompisar och.. nya hästar?

Vem kan denna lilla krabaten vara ? ;)




RSS 2.0