..

Inlägget av Josefine kom väldigt plötsligt och visserligen hade jag väntat mig det lite men jaa, efter att ha läst inlägget så vet jag iaf!

Får se hur jag gör, jag gillar att kunna skriva av mig och få bjuda på min vardag men jag fortsätter nog inte här.
Om jag fortsätter så kommer jag fortsätta på den gamla.


Sista inlägget

Nu har ju jag och Ellis bloggat ca två månader och jag har fått känna hur det är, men det var inte riktigt min grej att blogga. Så detta blir sista inlägget för mig tyvärr!
 
Får se, jag tror att ellinor fortsätter här men jag har itne pratat med henne än, men det hoppas jag verkligen!
Så tack för mig, hejdå :)
 

Typiskt Carisma!

Gräset är grönare på andra sidan staketet -.-


Råda ridklubb

Här kommer min utvärdering av Råda ridklubb.

Parkering: Alla transporter stog nära sekreteriatet och fiket, så det var inte många ridande ekipage som passerade den vilket är väldigt bra enligt mig.

Framridning: Framridningen var en paddock på ungefär 38x60 meter, underlaget var väldigt bra men det stod ingen personal vid ingången men det sköttes väldigt bra av oss ryttare ändå.
Alla hade koll runt om sig så det blev inga krockar här och var.
Vid gången till tävlingsbanan satt det en person som hade stenkoll och det fanns även en stor klocka så man kunde hålla koll på tiden.

Tävlingsbanan: Ridhuset var väldigt litet, ganska dålig belysning, det blev solkatter överallt, det satt gummiplattor vid alla kanter och underlaget var jättelöst. Kan säkert bero på att dem precis hade lagt in det.

Cafeteria: Här fanns det allt möjligt och det var supergott! Fanns dock inte så många bord så det var ganska fullt mitt på dagen.

Övrigt: Det här var den mysigaste anläggningen jag har varit på! Man körde in genom en allé och alla hus var väldigt gamla och det gjorde allt mycket mysigare.
Jag kommer verkligen komma tillbaka hit, ska boka upp varje helg som det är tävling här!

Betyg: 4/5 hästskor, men det blir nog 5 så fort underlaget i ridhuset blir bättre!


Dressyrtävling 7/10

Nu har jag äntligen kommit åt min dator och jag har en ledig stund över!
Som ni vet så har Bosse varit lite konstig och jag har inte haft det så lätt med ridningen, men jag startade iaf och tog det mest som en träning.

Men vi kom till tävlingsplatsen, jag red fram och det kändes stundtals som en katastrof!
Han var jättestel i vänster sida när man travade och han blev ganska tjurig när jag inte gav mig men det försvann mer och mer och jag försökte hitta tillbaka till min gamla ridstil.

In på banan kom vi och jag blev helt paff! Det var så litet jämfört med vad jag har blivit van med i Kungsbacka och underlaget var väldigt löst, men vi försökte iaf.
Under programmets gång så hoppade han till en massa för att han blev rädd för solkatterna och han blev rädd för gummibitarna som satt för alla kanter så ni kan ju tänka er hur bra det gick!
Men jag fullföljde programmet iaf och var jätteledsen när jag kom ut från banan, jag var så otroligt besviken på mig själv för att jag startade med min dåliga rygg och Bosse som blivit behandlad fel men efter lite pepp av min kära mor så fick hon mig att se på det sättet att han kom iaf in i transporten och vi tog oss till tävlingsplatsen.

Så jag skrittade av honom och sen lastade vi in honom för vi tänkte det att den ritten kan inte komma någonstans och det var väll knappt godkänt! 
Men vi gick in och skulle köpa lite fika samtidigt som jag skulle hämta protokollet och jag fattar inte vad som gick snett men på pappret stod det 60,37%, var tvungen att gå tillbaka för att se hur jag låg till i placeringen och det såg inte dåligt ut!
Då kan man tänka vilka poäng vi hade fått om han inte hade blivit rädd, vi kanske hade slagit vårat personbästa? ;)

Den här starten vet jag inte om jag är nöjd med eller inte, resultatet var bra men inte känslan.
Men kommentaren jag fick som löd "Mycket stiligt ekipage", det kan jag leva på länge!
Mamma filmade ritten med sin mobil, men hon kom lite ur balans när hon ville se vad Bosse blev rädd för, så jag ska se om jag kan få föra över den till min dator någon så ni får se.
Ska även lägga upp ett inlägg om anläggningen!
Ha det!

Tävling

Hej på er!
Jag är sjukt trött och klockan står på 04:45 = jag går och lägger mig nu!

Men ni får reda på hur det gick på tävlingen i morgon och vad jag tyckte om tävlingsplatsen, skriver även om första dagen på den nya skolan!


Bilder del llll

Bjuder på mitt försök att få Bosse se bra ut ... kolla svansen på alla bilder!

Snart kommer jag hem!

Nu ligger jag i sängen i Arvika och myser med alla tre hundarna.
Vi åker hem runt 12 så jag är på höglanda vid 4 tror jag. När jag kommer hem ska jag packa upp, kanske äta lite och sen går jag ut och myser med lillen.
Jag tror att det blir ridning på travbanan om vi har tid, så får han springa lite utan att behöva arbeta jätte mycket.
 
Jag har haft riktigt kul i helgen hos brorsan, vi har gått på marknad, busat med hundarna, kört fyrhjuling och bara umgåtts.
 
 
Marcus nyinköpta fyrhjuling!
Världens bästa Bella som snart kommer till höglanda...?
 

Bilder del lll

Ni får gladeligen vrida på huvudet på det flesta bilderna då blogg.se aldrig är på min sida!

Ihopsläpp Linus och Rifle

Från i onsdags när vi släppte ihop Yin och Yang som de nu kallas ;)
 
 

God morgon!

Hoppas för ert egna bästa att ni sover nu, själv har man varit vaken i 1,5 timme!

Jag är jättetrött men ska ut och fixa i ordning Bosse efter att jag är färdig med frukosten.
Men jag får skynda mig eftersom jag ska städa Bosses box och hela köret!

Sov gott!


God natt

Hej på er!
Har haft fullt upp hela dagen men vet inte riktigt vad jag har gjort!

Vid fem följde jag Emma till hede station och sa hejdå, det var väldigt jobbigt men vi kommer träffas igen!
Efter det red jag Bosse på travbanan och lät honom ha roligt, struntade i det där med att rida igenom honom, det var så mycket roligare att bara leka med honom.

När vi kom tillbaka så fick han duschas och jag klippte manen lite så ska jag fortsätta i morgon.
Klockan står på 05:30 och Julia ska följa med mig ut till stallet för att fixa med Bosse och hans box.

Men nu måste jag sova, vi hörs mer i morgon!


Bilder del ll


Fest eller!? + Bilder del 1

Haha det var iaf vad mina kära kompisar hade!
Jag och Emma drog över till ett par personer senare på kvällen och nästan alla var ju helt borta, men vi stannade några timmar och drog sen när det bara blev kaos.
Snackade med lite kompisar när jag kom tillbaka hit och sen blev det en dejt med kudden.

Nu har jag precis vaknat och ska fortsätta tvätta lite och sedan börja packa. Ska försöka få in en frukost där med!
Tänkte att jag ska rida Bosse lite senare idag så jag kan kombinera det med att jag ska duscha honom, men går nog ut vid 3-4 och ska packa hans grejer, smörja utrustning, byta schabrak och lite sånt.
Ikväll blir det mys framför en film efter att jag har följt Emma till göteborg, kommer sakna den bruden något stort!

Bjuder på lite bilder från när jag fotade Bosse, får nog lägga upp dem i flera omgångar!

Dressyrpass

Red som sagt ett dressyrpass på Bosse idag och jag kan säga att det behövdes verkligen!
Han ville inte riktigt som mig och jag vill inte som han under början så vi körde på med enkla saker som vi vet sitter för att få en positivare bild på det hela och det fungerade väldigt bra.
Efter att jag hade jobbat honom i 20 minuter så red jag programmet och sen började jag finslipa allting.
Det är sjukt hur mycket allt bara har släppt så det ska bli skönt att få komma hem så kan jag ta en genomkörare med min granne som är min gamla tränare.

När jag hade gjort x antal övergångar och x antal varv på volterna så började allt komma tillbaka. Vi hittade varandra någonstans på mitten och sen gick det bara bättre och bättre!
I morgon är det bara skritt som gäller och jag ska göra honom så mjuk jag kan inför tävlingen.
Men efter ett pass på 80 minuter så är jag riktigt taggad, vill inte ta ut något i förskott men det känns som att vi är fit for fight men man vet ju aldrig, han kan lika gärna ha en dag där han inte vill som att han visar sina bästa sidor och tar hem allt!

Nu ska jag hoppa in i duschen innan badrummet blir upptaget igen, vi hörs av mer ikväll eller i morgon!
Ha en grym fredag nu!


Är hos brorsan i värmland!

Ni kanske har märkt att jag varit lite borta från bloggen? Har inte orkat blogga för allt har varit stressigt och jobbigt med läxor, skola och hästar. Men jag kan uppdatera för er vad som hänt de senaste dagarna:
 
I tisdags så var det hopplektion och nu har jag fått komma med i ponnygruppen som passar bättre. Linus var väldigt duktig och hade en bra bjudning mot alla hinder, men tyvärr så var han riktigt seg så fort vi galopperande något annat håll än mot ett hinder haha. Men allt som allt så var det ett bra pass!
 
På onsdagen så tänkte jag rida igenom Linus i ridhuset eftersom att han inte fått någon bra igenomridning sen förra veckan. Detta passet skulle jag nog klassa som vårt sämsta någonsin.
Han lyssnade inte det minsta på mig och var seg som jag vet inte vad! Kanske berodde på att vi var 10 (läs!) hästar inne i ridhuset?
Jag och Mickan som har hästen Rifle bytte hästar och Linus var inte riktigt hennes typ av häst haha ;) Men hon får testa honom någon bättre dag och se vad hon säger om honom.
Onsdag kväll fick även Bosse och Linus nya hagkompisar, Bosse står med Emmas Mumin och Linus står med Rifle. Alla hästarna trivs super med det!
 
Igår så red vi ju för gästtränare och det gick lite sådär. Jag tyckte inte riktigt om att vi bara red 20 minuter på två personer, utan tycker mer om när man är fler men på längre tid.
Jag tycker att det är lättare att få något av passet då, men jag är ganska nöjd ändå! Linus var som i onsdags under uppvärmningen och de första 5 minuterna, men sen flöt allt så som vanligt så det var ganska okej.
 
Nu ska jag och min bror Linus, ja han heter också Linus haha, laga mat åt resten av familjen!

* Favorit i repris *
 

Dagens planer

God morgon kära ni!

Igår red jag ut en sväng på Bosse, ingen av oss var på humör för att arbeta så det fick bli så. Kände även att jag inte behövde skriva i ett inlägg att jag red ut, så sparade det till idag.
Men idag är det andra planer!
Efter att 2:orna har slutat sina hopplektioner så ska jag träna med Bosse, kör först igenom programmet och sen finslipar allt som inte sitter helt. Efter det ska jag börja packa.

På söndag tar jag med mig Bosses saker, även lite till mig då jag flyttar hem igen på måndag. Kommer tillbaka hit efter ett möte i stenungsund och hämtar alla mina saker.
Jag kommer självklart sakna alla personer här, men när jag tänker på det så kommer jag inte sakna skolan eller stallet utan det är bara mina kompisar och det är väldigt skönt för då behöver jag inte ångra mig sen!

Men slut på det tråkiga, nu ska vi tagga inför tävlingen!
Funderar på om jag ska ta cykeln till Maxi och köpa morötter, gurka och sån där god, krämig sak som man kan doppa i. HAHA det lät fel, men jaja, tänker verkligen dra ner på allt sött och onyttigt och börja tänka på min hälsa istället. Duktig flicka här, blivit ganska inspirerad av Emma så jag tackar henne!

Nu måste jag dra mig till skolan, så vi hörs av senare!

Gästtränare

Hej!

Det var ju meningen att jag också skulle ha ridit för gästtränaren, men så blev det icke!
Igår fick jag migrän och den har varit kvar hela dagen så jag var bara med på provet och sen gav jag upp att försöka koncentrera mig.
Om jag mår bättre senare till kvällen så ska jag ta mig ner till stallet och rida Bosse, tror att jag ska rida igenom honom idag istället, annars tar jag honom på travbanan. Det beror lite på hur mycket energi han har.
Så egentligen skulle jag kunna börja på travbanan och sen fortsätta i deras paddock? Det låter mycket bra!

Jag ska sluta babbla på nu och ta tag i saker istället.
Mamma ringde upp mig förut och fick mig på bättre humör genom att säga att jag ska på möte med personer på Nösnäs och sen börjar jag så fort som möjligt. Visst, jag kommer gå hemma och klaga på att jag saknar allt här och tycka att jag är dum i huvudet för att jag slutade, men jag gör det här för mitt och Bosses bästa.

Vi hörs av senare!

Bio!

Hej på er!

Förlåt för ett ohästigt inlägg, men är jag den enda som är sugen på att kolla på Taken 2? :D
Den verkar sjukt bra och jag måste se premiären som är i morgon, får hålla tummarna för att det finns platser kvar, vill ju helst inte gå själv men ska se om jag kanske kan dra med mig någon från villan eller stenungsund.
Tagga bio då! :D



Dagens aktivitet

På schemat stod det att jag skulle longera och det gjorde jag, försökte iaf..

Han var verkligen inte sitt vanliga jag idag, försökte få honom att slappna av men han försvann bara och höll på att gå omkull i galoppen för att han stressade upp sig så mycket.
Jag valde att avsluta och hoppas nu istället att det går bättre i morgon. Kommer även ha ett pass för mig själv, så han kommer ha lättare för att fokusera och han kan behöva tiden.
Jag är ganska taggad inför i morgon, visserligen håller jag på att tappa min röst, är sjukt trött och måste plugga till ett förhör vi har i morgon, men vi kör på ändå!

På fredag kommer mina kära vänner här i klassen hitta på något skoj, men vet inte om jag orkar vara med eftersom det är tävling på söndag. Men jag ska iaf kolla förbi, se hur läget är och om jag orkar joina dem.
Kom precis på att jag lovade er lite bilder på Bosse med och dem kommer upp så fort jag hinner, det är väldigt mycket i både skolan och mitt huvud just nu, men jag gör så gott jag kan!

Bjuder er på en väldigt söt Bosse så länge!

bilden vill inte vända sig -.-

Hopplektion 2/10

Hej!
Kan ni gissa om jag var lite nervös igår på hoppträningen? Jag trodde verkligen att han skulel vägra flera gånger på alla hinder, men det var helt okej.
Han vägrade inte på något hinder och hade verkligen bjudning men det är något med honom som inte stämmer längre.
Han har alltid varit lugn och stabil, vem som helst har kunnat hantera honom men nu .. han är helt borta!
Det går inte att tränsa honom, han står inte still vid sadling, han är jättestressad i boxen men han blir lugn när man leder honom. På hoppningen så märkte jag att han var hur seg som helst, ville helst inte gå framåt och hade inte brytt sig om han fick stå stilla. Han har även tappat väldigt mycket kondition när jag lät en annan person rida honom då jag inte kunde, men jag vet inte om hon har ridit honom på helt fel sätt eller om det är något annat som är fel.

Men om jag får dra mina egna slutsatser så tror jag att det är på grund av den korta utevistelsen och att det så mycket fart i stallet.
Han är van att kunna få äta sin mat utan att bli störd av att det går folk utanför, men här är det alltid personer som springer ut och in från stallet och det kan göra honom väldigt stressad.
Det är vad jag tror, sen kan det bero på mycket annat. Men eftersom han är/brukar vara en väldigt stabil häst så verkar det märkligt om han har blivit påverkad av att han har blivit felriden.
Efter den här veckan så kan jag även dra lite olika slutsatser eftersom bara jag har ridit honom men det är samma liv i stallet. Så jag återkommer om hur han är, kan även bero på höt eftersom skolan precis slutade med ensilage.

Nu ska jag fortsätta plugga naturbruk och vänta på telefonsamtal från min mamma, antingen blir jag glad eller så går jag inte att prata med på resten av dagen.


Ang skolan

Hej, tänker ta upp en grej som är helt fast i mitt huvud nu.
Jag vet att vi ska skriva om våra hästliv här men detta angår hela mitt liv.

Jag tror ganska bestämt att jag åker hem igen inom en snar framtid.
Den här linjen är inget för mig, jag vill inte bli hästskötare och visserligen kan man läsa till kurser så man kan komma in på högskola, men det är så mycket jag missar när jag går här.

Jag är 15 år och är inte redo att bo hemifrån.
Jag taggade hela sommaren och grät när jag fick reda på att jag hade kommit in, men av någon anledning så är jag besviken.
Det funkar inte för mig att plugga här, jag har ro och allt sånt, kan koncentrera mig på lektionerna men det går inte in.
Jag hade MVG i biologi i nian, hur kunde jag då få F på senaste biologi provet?
Jag måste få komma hem och få den hjälp jag behöver i skolan och jag kan inte vara kvar här bara för att det är kul och för att jag trivs här för övrigt. 
Visserligen finns det personer här som jag verkligen inte går ihop med, men sen finns det dem som jag bara älskar.
Ex Emma, hon är en urskön tjej och det känns som att vi har känt varandra i ett år eller mer, inte bara 6 veckor.

Sen en annan orsak till att jag vill komma hem är för att jag vill satsa med båda hästarna.
Nu måste jag välja bort en och det är inte vad jag vill!
Visserligen är väll tränarna här bra, men jag vet att det finns bättre hemma så jag har fortfarande chansen att träna för någon.
För hästarnas skull så är det bäst att dem får stå hemma, här är dem ute 4 timmar om dagen, igår hade dem GLÖMT ta ut en häst(!?).

Det här kanske låter ytligt men jag vill kunna sätta på mig ett par jeans och matcha med en snygg tröja, sätta upp mitt hår på nya sätt och få umgås med mina gamla kompisar.
Jag vill inte gå i mjukiskläder, foppatofflor och slänga upp mitt hår i en slarvig knut och ha en massa skit under naglarna för att jag fyllde höpåsar på morgonen.
Visserligen älskar jag att kunna blanda stallet med skolan, det var därför jag kom hit, men det här passar mig helt enkelt inte.

Jag har funderat på detta fram och tillbaka i nästan två veckor och igår när jag och Emma satt och pratade om allt detta samtidigt som vi red så känns det som att mitt enda val är att flytta hem igen då jag måste tänka på studierna.
Här kan inte min mamma hjälpa mig med läxorna om det är något jag inte förstår, det finns bara alla andra elever som inte pluggar något alls och där vill jag inte hamna.
Jag vill hålla kvar i mina betyg men det går inte här, jag behöver gå i en vanlig skola där jag kan sitta på bussen i en halvtimme och fundera på livet, gå runt med alla kompisar och träffa nya hela tiden, sätta mig på den proppfulla bussen hem och gosa med båda mina pollar.
Jag behöver min mamma vid min sida och hon är inte här nu.
Jag vill följa med kompisar hem efter skolan eller kunna säga att min mamma hämtar mig för att jag ska åka på träning med min häst.

När min mamma kommer hit på onsdag så ska jag prata med henne om allt det här och jag är säker på att hon kommer stötta mig i vad jag vill göra och vill jag komma hem, då kommer hon hjälpa mig att komma in på en linje så fort som möjligt
Jag får även vara beredd på att jag kommer sakna allt här och ångra mig att jag flyttade hem igen, men det går över. 
Jag kommer inte tappa kontakten med personerna jag gillar som mest här, det händer inte.
Men jag återkommer om hur jag gör och vad som händer, av den här anledningen har jag inte heller haft så stor lust att skriva om skolan, för det finns inte så mycket att skriva om.

Jag tycker iaf inte att ni ska tveka på att börja här, linjen passade helt enkelt inte mig, men däremot kanske den passar dig?
Jag ber om ursäkt ifall texten var lite osammanhängande!

 

Såhär kan det se ut..

.. när hästen rör sig lite för mycket och man har en lite för dålig mobilkamera ;)
 
 

RSS 2.0