Tillbaka i villan och hästen är riden

Nu sitter jag i rummet i villa igen efter en trevlig helg hemma.
Mammas och pappas miner när de fick se mig i huset i fredags var ju helt otroliga! De var riktigt glada och mamma sa säkert 1000 gågnger hur glad hon var över att jag överraskade dom haha.
 
Idag så körde mamma ner mig och så var hon med och kollade när jag red. Det är lite kul att se henne i stallet när hästarna går förbi för hon är ganska hästrädd, men hon gör sitt bästa i alla fall!
Linus var fruktansvärt jobbig idag och ville verkligen ingenting.
Han hade noll energi och brydde sig inte det minsta om någonting jag gjorde. Sen blev jag riktigt arg och fick verkligen rida till 100% och då gick det mycket bättre.
Han var fortfarande ganska lat men jämfört med i början var det rena galopp hästen haha ;)
 
Sen bad jag Ellinor och Emma, som också kom och kollade mot slutet, att sätta upp ett hinder. Jag bara tog ett par skutt på det, men Linus tyckte att det var lite högt när vi hade höjt men efter lite om och men så fick jag över honom.
Så passets helhet: nja... Men vi får bara hoppas att det går bättre i morgon :)
 
Här är bilder på Linus under promenaden i fredags som jag inte kunde lägga upp eftersom jag inte hade något batteri ;)
 

Inför tävling - Vlogg

 

Veckans schema

Eftersom det är tävling på söndag så ska jag försöka göra ett passande schema inför nästa vecka, sen brukar jag aldrig hålla scheman men vi får se hur det blir!

Måndag - Rida ut
Tisdag - Hoppträning
Onsdag - Longera
Torsdag - Gästtränare i dressyr
Fredag - Rida programmet och träna på sånt som inte sitter helt hundra.
Lördag - Inget krävande arbete, mest skritt ute.
Söndag - Råda Ridklubb :D

Jag hoppas att detta funkar nu och att jag INTE ramlar av på hoppträningen igen!
Kan inte riktigt fatta att det var två veckor sen jag red ett riktigt pass på Boman.

För varje dag ska jag göra en utvärdering och kanske även göra ett videoinlägg innan söndag om hur jag brukar förbereda mig?

Gårdagen

Hej!
Glömde skriva om hur dagen igår var så jag får göra det nu.

Jag, Emma, Celina och Elina cyklade först till Börjes, efter det till Svensk ridsport, efter det Donken vid kungsmässan och sen självklart hem.
Tror vi var borta i 2 timmar mer eller mindre.
Jag köpte en kortare sadelgjord och en remontnosgrimma på börjes.

När vi kom tillbaka så gick vi ut till stallet och red på travbanan, Bosse var väldigt pigg och dum som jag var så tog jag inte pelhamet så jag kunde ju inte få stopp på honom!
Eftersom Mumin lätt blir uppstressad så tog jag ett eget varv och släppte honom så han fick springa av sig och det behövdes!
Efter galoppen så var den lilla pollen väldigt tacksam, han hade fortfarande mycket energi kvar men jag satte på lugn musik och sen skrittade vi.
Mina hästar påverkas väldigt mycket av musik, därför brukar jag ha på lugn musik när vi skrittar och lite mer fartfylld när vi travar + galopperar och lite mer techno vid ökade galopper.

Jag var kvar ganska länge i stallet efteråt och snackade med en massa personer om allt möjligt, men Carisma kom mycket på tal, whop whop ;)
Idag skulle Emma gå ut och klä på hästarna, men vet inte om hon har tagit sig upp än, idag gör inte det något då det inte regnar ute.

Nu ska jag hämta upp lite frukost och kolla på film, sen ska jag duscha och lite annat.
Ska försöka städa rummet innan mamma kommer med.
Ha det!


Hemma!

Igår åkte jag till hemmet i stenungsund och överraskade mamma och pappa som inte visste någonting när de kom hem på kvällen! Därför har jag inte skrivit någonting på bloggen för jag vet att pappa kikar in ibland ;)
 
Innan jag åkte igår så tog jag en långpromenad med Linus ute i skogen. Jag som är van vid att promenera med hundar tog mig ut med Linus på en stig i skogen och gick över stock och sten! Det var riktigt kul och vi fick oss en massa motion och frisk luft. Vi var ute i en och en halv timma och trampade i skogen, det var väldigt mysigt och jag fick en liten "hund" känsla i Linus som jag tyckte om.
 
Så smart som jag är så glömde jag både mobil och datorladdare så ni blir utan bilder och detta blir nog sista inlägget innan söndagkväll för nu dör snart både mobilen och datorn.
 
Från förra promenaden
 

God morgon

Hoppas ni hade en härlig kväll igår!
Kan säga att vi hade det väldigt mysigt när vi kollade på stallkompisar innan jag drog mig tillbaka.

Gick upp vid halv 8 imorse för att klä på en massa hästar deras täcken och sen la jag mig och kollade på film, det har jag gjort fram till nu och ska fortsätta i den stilen ett tag.

Jag tror att Bosse är ute eftermiddag idag så jag kan inte rida försen efter 4, känner inget i ryggen idag så ska skritta honom på travbanan några varv.
Hör av mig senare!


Myskväll

Ibland får man unna sig något mysigt utöver hästarna! :)


Trött på mig själv!

Ibland blir jag bara trött på mig själv!
Sa igår att jag skulle komma igång med uppdateringen ...

Men idag var jag i skolan från halv nio till strax efter 11, efter det har jag pluggat lite men annars varit i stallet.
Har tillbringat ungefär 6 timmar i stallet idag!

Nu ska jag, Emma och den nya tjejen Elina gå över till Celina, vi ska äta och kolla på film hos henne då stackars lilla pite är ensam i lägenheten!
Efter det ska jag mysa lite på mitt rum om inte klockan är för mycket, ska upp tidigt i morgon och slänga på 2-4 hästar täcken! Wohoo

Bjuder på bilder från dagens träningspass.


Ledigt

Har tagit lite "ledigt" från bloggen ett tag, har inte någon ursäkt och tänker heller inte be om ursäkt för det eftersom jag faktiskt har ett liv utanför detta och det livet är inte det lättaste att leva just nu när man är halvt handikappad.

Men vad har hänt under dessa två dagar?
Jag har ridit, hoppat av pollen gråtandes för att det gör för ont, hoppat upp på nya hästar osv.
Igår fick Bosse nya fötter så han fick vila, skrittade istället igenom Emmas ponny Mumin och red fram Annies polle.
Det kändes inte i ryggen under tiden eller dagen efter.
Men ridpasset på Bosse idag funkade bara inte, jag böjde mig väldigt mycket under morgon-stalltjänsten så det kan bero på det.
Ska spara min rygg så mycket jag kan till gästträningen på torsdag nästa vecka, söndagen den veckan ska jag även tävla så jag vilar mig så länge jag kan och sen kör vi på som vi aldrig gjort förut!

Just nu sitter vi och pluggar .. vi försökte och Emma har varit jätteduktig, men vi är färdiga med ett arbete och jag ska snart lägga mig, måste sova mer så min kropp får vila och hinna läka!
På måndag blir det ett besök hos osteopaten och efter det hoppas jag att min rygg är bra igen och att jag kan rida normalt, kanske kan vara med på hoppträningen på tisdag och skippa sjukhusbesök under lektionen? ;)

Har inget mer vettigt att skriva, får se om jag kan fjäska till mig en fotograf när jag sitter på hästryggen igen, kanske  kan släppa honom och få lite profilbilder, iof har jag en del bilder på honom när han är lös hemma, så kan bjuda på dem någon dag när jag har tid(när jag inte äter, sover eller är i skolan).

Vi får höras av i morgon igen, ska bättra på uppdateringen nu!

Liten Bosse - Liten Ellinor

Dressyrpass

Idag var det dressyrlektion, men vi red mest lite ridvägar och tränade till provet vi har om två veckor.
Haha efter lektionen blev min ridlärare riktigt chockad över att jag fortsatte rida och i frågasatte det. När jag sa att han knappt hade arbetat något (vi red högst 30 min och jag fick rida sjukt fort för att hinna med de andra så han kunde inte arbeta i den takten) blev hon återigen chockad och visste inte vad hon skulle säga så hon gick med konstig min in igen haha.
 

Klassfoto och traktor

Idag har det varit klassfoto vilket var ganska kul. Vi kollade på bilderna som hade tagits på kameran och jag tror inte att det fanns en enda bild där ingen gjorde konstiga miner!
 
Nu har jag rast i en och en halv timma och sen blir det traktorkörning! Vi fortsätter att träna som förra veckan på banan vi kommer att ha när vi gör provet om några veckor. I helgen fick jag även övningsköra lite med pappa så då kanske jag har kommit tillbaka lite mer och kanske är lite duktigare, haha. Denna gången kanske jag inte kör på staketet..
 
Denna banan kör vi med traktorn, start och slut är längst ner till vänster
 

Privata ryttare

Hur skönt är det inte att ha personer som kan rida ens hästar åt en när man inte kan?

Idag är det Emma som rider honom och hon ser väldigt koncentrerad ut, tror dem har en fight mellan sig!
Bjuder på en mobilbild så länge sen ska jag coacha henne!


Snart bär det av till Kungsmässan

Nu blir det ett. förhoppningsvis, snabbt mentorsamtal och sen åker jag in till Kungsmässan och ska tränna min kusin som bor inte långt häifrån!
När jag bodde i Åsa (det ligger i kungsbacka kommun) så träffade jag nästan hela släkten varje vecka eftersom att alla bodde där då. Men sen när min farbror flyttade så flyttade vi efter, sen mormor och morfar och sen min morbror. Så nu är det bara min moster kvar i lilla åsa. 
Så det kändes redan innan jag flyttade till höglanda att jag flyttade "hem" eftersom jag var uppväxt i kungsbacka, så nu blir det som förr i tiden!
 
Jag får se när jag kommer hem så kommer det en utvärdering av hopplektionen.
 
Jag tror att denna glada lilla Josefine var mellan 8-9 ;)
 

Hopplektion

Då har man haft veckans hopplektion med Boman nu då!
Han var jättelydig och mjuk i sidorna, han lyssnade på vad jag ville och vägrade inte en enda gång!

Haha skämt åsido!
Skrittade bara under ridpasset för att jag ska hålla igång musklerna i ländryggen, så vi gjorde många skänkelvikningar, framdels- och bakdelsvändningar, skritt-halt-backa-skritt osv.
Jag kände under ridpassets gång att det blev bättre i ryggen, om man tränar så försvinner en del av smärtan, så jag funderar på om jag ska ta mig upp lite tidigare om mornarna och skritta honom 20-30 min och sen låta Emmelie eller Josse rida igenom honom på eftermiddagen.

Mer än hopplektionen har jag inte hunnit med idag.
Josefine slutar sin lektion vilken sekund som helst, så jag drar mig ner till stallet snart igen och slår sen följe till svenskalektionen.
Har även ringt en hovslagare idag, men hon svarade inte så jag skickade iväg ett sms, så vi får hoppas att hon hör av sig så fort hon har tid. Bosse hovar är verkligen inte fina nu, måste göra något åt dem och det är snart!

Vi hörs mer sen, får se om Emmelie har lust att trimma Bosse i ridhuset idag så kanske jag kan fota henne med!
Ha det!

Saknar min lilla bebis! <3

Nästa stopp - vårdcentralen

Om en liten stund bär det av till vårdcentralen för mig, Ellinor och Emmelie. Vi är alla små sjuklingar haha.
Ellinor ska kolla upp sin rygg igen, Emmelie ska kolla om hon är allergisk mot ngt och jag har skadat min tumme och problem med ögat.
Så det ska ju bli.. kul!
 

Besök av familjen

Idag har mina föräldrar och hundar varit på besök. De tog med sig klippmaskinen så fick jag klippa båda hundarna och efter det så åkte vi och träffade några gamla kompisar i Åsa. 
Just nu så sitter jag med en keabtallrik i knät och äter, bloggar och ser på Hart of Dixie.
Jag ska alldeles strax gå ner och rida min lilla häst och sen antingen ta en promenad med Mumin eller släppa henne i paddocken. 
Igår blev det ingen ridning för jag var alldeles för trött för att gå ut till stallet så Linus fick vila så rider jag idag istället, han ska ju ändå ha en vilodag.
 
Här har vi de sötaste små hundarna man kan ha. Den stora till vänster är mammas hund Tempi, den lilla söta krabaten är min lilla Bella och sen har vi brorsans Baileys till höger.
 
Det är mer än jag som tycker om Bella ;) Här har Julia snott henne och gick sedan iväg med henne innanför jackan haha!
 

Plugg

Det är precis vad jag gör nu .. Pluggar!

Blev färdig med matten igår, sitter nu med naturbruk sen har jag 29 sidor i "ridhandboken 1" kvar och ska plugga inför evolutionsprovet!

Jag kanske går på en naturbrukslinje, men tro inte att det är mindre plugg!


God morgon, god förmiddag... hej!

Nu sitter jag och latar mig här med datorn i knät. Jag har vart vaken några timmar men har inte orkat gå upp än, jag har legat och kollat på film istället haha. Men nu ska jag snart gå ner och äta frukost och tänkte sen gå ut till de små pollarna och se om dom lever. Idag är det bättre väder, eller ja det regnar i alla fall inte! Så då kanske det blir ett pass på travbanan med Celina och Emmelie och sen får vi se vad jag gör med Mumin.
Det har varit väldigt dött här utan Emma och Ellinor, jag tror att det är därför jag inte gått upp än för det känns som att det inte riktigt blivit dag än ;)
 
Men jag slänger nog upp något litet inlägg innan jag drar mig ut till hästarna, nu blir det mat!
 
Här har vi det lilla Mumintrollet för de som inte vet!
 

Hopplektion 18/9

Även om jag inte hoppade så länge i tisdags och även om hopplektionen inte slutade så bra, så tänker jag ändå skriva lite om den.

Det kändes väldigt, väldigt bra och vi hade verkligen ett samspel, vi var på samma nivå och allt bara flöt på.
Tror faktiskt inte att någon kunde förutspå vad som skulle hända en halvtimme senare.
Men han var väldigt mjuk och lydig, det märks att masseringen och joggingen har hjälpt honom att släppa i vänster bakben.
Han vägrade på ett annat hinder tidigare, men det var för att jag lättade från sadeln för tidigt och då flöt han ut lite i sidan, så det var helt klart ett ryttarfel.

Men under den korta lektionen jag hade så kändes det väldigt bra och jag var riktigt nöjd med Bosse!
Kan bjuda på lite bilder från ridpasset.

 

Saknar highland!

Det är helt sjukt att man kan sakna ett ställe så mycket.
Jag har varit borta från SRG i mindre än ett dygn och jag känner redan hemlängtan!

För att komma bort på andra tankar så ska jag sätta på en film, köpte en laddare till min dator igår(äntligen!) så nu kan jag ha med mig datorn när jag åker iväg!

Jag har inte så mycket att berätta, det hände inte så mycket igår nämligen, vi kollade på film medan vi åt, brände mat, gick i regnet och jaa, det var nog allt!
Pluggade lite innan jag sov med.

Om jag kommer på något vettigt att skriva om så gör jag det senare!

En bild som jag tog för någon dag sedan, säg en dag det inte regnar på höglanda!


Lång dag, minst sagt!

Jag satte mig precis framför datorn i sängen efter att ha spenderat dagen i stallet sen klockan 8 i morse.
Jag hade stalltjänst idag så till klockan 4 var det fullt ös med utsläpp, intag, mockning, sopning, fodring och allt om igen tre gånger! Men nu har jag bara en sån dåg kvar denna terminen så det är ju skönt att få det överstökat.
 
Direkt när jag var klar så fixade jag i ordning Linus och sen blev det ett dressyrpass i ridhuset. Jag hade gärna velat rida ut men vädret är urkasst och hästarna vill knappt ens stå i hagarna, så vi får busa i ridhuset ett par dagar nu framåt om det inte blir uppehåll.
Jag testade att rida med sporrar idag och det funkade super! Han lyssnade direkt på skänkeln vilket gjorde att jag inte behövde ha spö på honom, och han tycker inte om spön så då blir det ju vinn vinn för båda ;)
Han har haft lite sårt för att flytta undan för skänkel men idag gick det väldigt bra och vi gjorde till och med skänkelvikningar, så snart lär han sig säkert det!
 
När jag var klar med Linus så blev det nästa häst - Mumin.
Emma är borta under helgen så då lämnader hon över sitt lilla troll till mig att sköta.
Mumin är en liten speciell häst men ganska mysig. Hon fick sig en rejäl igenom borsning och sen gick jag med henne i ridhuset. Vi gjorde lite ledarövningar så att hon lär sig att lyssna lite bättre på mig och så fick jag lära mig lite om henne själv. Sen var jag riktigt hurtig och sprang så att hon fick trava lite och sträcka på benen vilken hon nog uppskattade.
 
Så nu är jag rätt så trött, men kvällen är inte slut än. Jag ska duscha, äta och sen sätter jag mig med läxor. I morgon får jag i alla fall sovmorgon som jag ska utnyttja till fullo!
 
En liten bild från någon vecka sedan på en glad liten Linus :)
 

Åsiktsinlägg: Respekt!

Som liten fick jag lära mig att hälsa då jag steg in i ett rum, säga tack och snälla, visa respekt för dom äldre.
Jag fick lära mig att alltid resa på mig för att dom äldre o behövande skulle slippa stå, att säga tant och farbror istället för kärring o gubbjävel.
Hjälpa de som behöver hjälp, hålla upp dörren för andra, säga ursäkta mig om det krävdes. Att älska mina medmänniskor för vad dom är och inte för vad jag kan få.
Jag lärde mig också att behandla andra så som jag själv vill bli behandlad!

Men vad hände sen?
Vart har all respekt för människor tagit vägen?
Detta är något man märker väldigt tydligt inom ridsporten.
Där gäller det att man ska vara bättre än alla andra, har man märkessaker till sig själv eller hästen så är man bättre.
Har man en dyr häst så är man bättre.
Man är också lite bättre än alla andra om man har köpt sin häst själv.

Vi håller på med en sport där man ofta tävlar mot varandra, men betyder det att man inte behöver ha respekt för någon längre?
Hur roligt hade det inte varit om man kom till en tävling och bemöttes av leenden och folk som säger hej?
Istället blir man behandlad som skit om man inte kommer med den nyaste transporten.

Jag kan ta mig själv som exempel så jag inte behöver nämna några andra namn.
När jag började tävla Bosse så tävlade jag honom som storhäst och när vi kom till tävlingarna så blev folk nyfikna för att få veta vad det är för hästar som de ska möta.
Jag vet inte ens hur jag ska beskriva hur nervös jag var när jag såg alla halvblod trippa runt, men jag lastade ut min fjording och sträckte på ryggen, jag struntade helt i att alla stirrade på mig.
Jag trodde att jag skulle bemötas elakt, men mina motståndare kom fram och pratade snällt med mig, log mot mig och peppade mig, hur kul är inte det?
Men sen mättes han ner till ponny och jag kom till helvetet, bokstavligen talat.
Det var inte bara ponnymorsor som hoppade på mig, även mina motståndare.
En person som en gång blev kallad ”bästa kompis” sa att jag inte skulle klara av en tävling för att jag har en
fjording, hon skulle tydligen skämmas över mig.

Jag har lärt mig att stå rak i ryggen och strunta i hur det går för alla andra, men då kommer frågan upp, vad är det som händer i övergången mellan ponny och storhäst?
Det är samma nivåer, samma typ av klasser, det är fortfarande hästar och vi alla är människor.
Är det våran yngre generation som tappar mer och mer respekt för människor eller är det en kant man kommer över när man går över till storhäst?
Men då kan man även fråga sig, varför har inte ponnymorsorna någon respekt för de andra?
Det måste vara något på ponnynivån som får alla att tappa respekten för varandra.

Jag vet många som viftar med sina procent i dressyren och är så stolta, men som börjar gråta om man kommer utanför placering.

Jag har inte de bästa procenten, men jag rider ut från banan med ett leende på läpparna ändå för att jag är nöjd med ritten.
Jag kan stolt säga att jag och Bosse aldrig har blivit placerade i dressyr, vi har haft en felfri runda i hoppning och vi har tävlat i över ett år och bara för det ska andra få kasta skit över mig?

Tänk om alla ryttare kunde ta sig en tankeställare och fundera på vad det är vi håller på med?
Alla är lika mycket värda, vi alla har ridningen gemensamt, vi alla älskar hästar och rider för att det är kul.
Vad är det då som får någon så mycket bättre än någon annan?
Bara för att man betalde en tusenlapp extra för sin tävlingskavaj så presterar man inte bättre och ska bli behandlad med mer respekt.

Färdighet är något man får jobba för, det är inget man kan köpa sig till.

Om man vill bli behandlad med respekt så ska man även behandla andra med respekt!
Det kan inte vara så svårt att förstå vad den meningen betyder.
Ni borde väll hålla med mig om att det blir roligare att tävla när man blir vänligt bemött på tävlingsplatsen?

Tack för eran tid, kände att jag behövde skriva av mig och om ni har något att tillägga så får ni gärna göra det! 

 


Göteborg nästa

Vid lunchtid idag så åker jag in till göteborg för att vara hos min syster Anna under helgen.
Ska se om vi bara kan springa in en snabbis på nordstan och köpa en laddare till min dator då jag och Josefine just nu delar på en och samma laddare.
Tar även med mig en del skolböcker så jag kan plugga under tiden.

Jag vet inte hur det är med internet hemma hos henne, så jag ska göra lite tidsinställda inlägg innan jag åker och om det går så gör jag inlägg via mobilen under helgen.
I kväll kommer ett åsiktsinlägg upp, handlar om respekt på tävlingsbanor, så det är bara att förbereda sig.
16:56 kommer det upp, så boka datorn där hemma!

Nu ska jag kolla färdigt på filmen "John Tucker must die" och samtidigt skriva inlägg.
Hörs på ett eller annat sätt!

Vill ta mig upp på pollen och hoppa innan jag blir rädd för det!

Gårdagens dressyr

Igår hade vi dressyrlektion, som egentligen inte blev särskillt mycket dressyr.
Vi red inne i ridhuset i kanske 5 minuter, sen skrittade vi bara ett varv på travbanan för att kolla lite på den. 
Men eftersom att jag trodde det skulle bli ett dressyrpass så red jag fram Linus lite extra länge, för att ha galopperat ett par varv innan lektionen då han inte riktigt vill i första galoppen.
 
När jag ridit ett tag så kom våran lärare Anna in och kollade på Linus, och hon sa att han förändrats riktigt mycket sen bara förra veckan!
Han har mycket bättre bjudning och går lite mer av sig själv nu så att jag inte behöver skänkla på honom riktigt lika mycket. Sen att han ens ville arbeta i galoppen idag var ju en klar skillnad sen förra veckan då vi bara bråkade!
Så idag var jag stolt över min lilla skrutt som var riktigt duktig <3
 
Ikväll kommer även bilder från hoppningen upp :)
En liten kik på hoppningsbilderna, här har vi jag och Linus och Celina med hennes fina häst Maybe
 

Dagens planer

God morgon!
Jag förstår inte varför jag är uppe vid den här tiden när jag har studiedag!?
Men som sagt så är det ju lite jobbigt att sova.

Idag är det planerat att jag ska åka till min syster som bor i trelleborg och vara hos henne hela helgen så jag får lugn och ro, men vet inte riktigt hur jag ska göra.
Där kommer jag få sova på en sova som inte är den mjukaste tydligen, men det är lugn och ro där.
Här kommer jag sova i en mjuk säng men det kommer gå personer lite fram och tillbaka genom hela helgen.
Iof så sover jag väldigt djupt på natten och under dagen så är jag ändå vaken.
Men jag ska ringa till henne och till min mamma och bolla det lite fram och tillbaka.

Josefine har stalltjänst hela dagen, så ni kommer inte få så bra uppdatering från hennes sida.
Jag ska försöka underhålla er så gott jag kan, men det är ganska svårt när jag inte kan berätta om hur dagens ridpass gick och vad jag gjorde i stallet, kan informera er om att det kan ta upp till 2 veckor innan all smärta är borta och därför kan det ta ett tag för mig innan jag kommer upp på hästryggen igen.
Kanske får be Emmelie "gästblogga" om hur ridpassen går?

Nu ska jag försöka ta mig ur sängen så jag får i mig lite frukost, ha det!


Videoblogg 17/9

 
 
Emmas blogg

Igår blev det en promenad

Jag var upptagen hela dagen igår för vår kära huskompis Emma fyllde år, så direkt efter att vi kom in i stallet så bakade vi kladdkaka och gjorde tacos till henne.
 
Men igår så blev det en promenad för hästarna! Jag och Celina ledde våra hästar och Emma och Emmelie red, Emmelie red red Bosse eftersom Ellinor är skadad.
 
 
Vi var ute mellan 30 minuter - 1 timma (jag har verkligen ingen aning) och när vi kom tillbaka så lät jag Linus få gå och äta lite så satt jag och chillade med musik ;)
 
 
 

Utsikt

Tog nyss lite bilder på den delen av anläggningen som man kan se från vårat fönster, sen blev det lite bilder på vårat rum med, även om det är väldigt stökigt!
Men det är lika bra att ni får se hur det brukar se ut ;)


Skollokalerna

I den röda ringen ser ni stalltaket ^^

I den svarta rektangeln ser ni en del av Emmelies och Celinas lägenhet.

Ridhuset .. en del av det!

Åby travskola + en lägenhet till.
De två fönstrena närmast tillhör Emmelies och Celinas lägenhet.

Några hagar

Längan

Vårat rum:
Från sängen mot dörren

Från sängen mot våra fönster

Från dörren mot sängen.
Jag minns inte riktigt om jag lade upp bilden från första dagen, men nu har vi flyttat ihop sängarna för att lättare kunna kolla på film och man har sina saker på sin sida... Förutom Josse som har en låda hos mig ^^
 

God morgon

Hej på er!
Jag halvligger just nu i sängen och försöker komma på ett bra sätt att sitta på utan att det gör ont, kan säga att det inte går så bra.
Jag har fruktansvärt ont idag, minsta lilla rörelse och det gör ont i ländryggen, så det är inte smärtfritt att ta upp mobilen och skriva ett inlägg!

Om jag har lika ont i morgon så måste jag nog tyvärr åka in till sjukhuset igen för det här kan inte vara rätt.
När jag skulle lägga mig igår så kunde jag inte ens hålla inne tårarna för att det stack till så hårt i ryggen.

Som ni kanske förstår nu så är jag inte i skolan, ska försöka ta mig ner till köket och äta lite frukost snart.
Hoppas att ni har det bra och nästa gång ni hoppar med era hästar, håll i er!


Tappert försök

Hej på er!

Jag försökte vara med på stalltjänsten men det gick bara inte.
Jag kunde inte ens stå upp utan att jag fick ont i ryggen, så jag fick dra mig tillbaka mot villan.
Nu halvsitter/ligger jag i min säng och kollar på Hannah Montana - The movie!

Vi har matte och naturbruk idag, men eftersom jag inte ens kan sitta normalt så får jag se hur länge jag orkar vara med om jag ens tar mig ut till skolan.
Orkar tyvärr inte skriva mer än så här, men ska försöka få upp bilderna från hoppningen senare idag!


Mer ingående

Kom på att jag kanske borde skriva mer ingående om vad som hände så ni verkligen förstår.

Bosse kan ibland vara lite fjollig mot hinder och det hände idag.
Katarina hade precis höjt upp ett hinder och vi var första ekipaget på det.
Vi hoppade även en typ av kombination och det var ganska långa avstånd som vi skulle ha 4 galoppsprång på, det resulterade i att Bosse fick rusa mot hinderna och då vägrade han.

Han brukar stanna framför hindret och bara stå där, men nu kastade han sig förbi hindret och jag åkte som en vante in i honom och sen ner på backen.
Kan säga att man hörde när jag skrek in i stallet ..
Men efter en stund så kom ambulansen och de packade ihop mig som om jag st i tusen delar!

Sen har jag ju berättat hur det gick väl framme, tur att ponnyn är söt iaf!


Sometimes .. Life ain't fair

Jag är äntligen hemma från sjukhuset!
Det är ingen fraktur någonstans utan jag har bara fått en rejäl smäll i svanskotan och höger lårben.

Jag går lika långsamt som en snigel och grinar hela tiden för att det gör så ont.
Men det är ju sånt här som händer när man håller på med hästar, den smällen får man ta!

Smärtstillandet jag fick i ambulansen och på sjukhuset har precis gått ur och jag har fruktansvärt ont, så nu väntar jag på att ipren-tabletterna ska börja verka.

Den som sa att ridsporten är mesig kan dra åt helvete!


Besök på sjukhuset!

Idag har våran kära Ellinor varit med om en lite olycka.. hon får uppdatera er om vad som hände när hon kommer hem. Men såhär har hon skrivit på facebook:
 


Ikväll åker jag och några kompisar in till kungsmässan och tar med oss en stor godispåse till stackars Ellinor!
 

Snart blir det hoppning

Just nu ligger jag i sängen och ska alldeles strax gå ner till stallet. Idag har vi hoppning och nu ska det bli bilder!
Jag har tid att fota Ellinor men vi får bara hoppas att hon hinner fota mig, nu har treorna kommit tillbaka så vi behöver inte ha deras stalltjänst vilket ger oss mer ledig tid.
Nu ringer snart klockan som säger att jag ska gå upp, så mer uppdatering efter hoppningen!
 

Travskolans paddock

Idag reds det ett dressyrpass i paddocken vid travbanan, som gick ganska bra!
 
Linus var riktigt fin i formen i alla gångarter, även galoppen, men var riktigt seg idag tyvärr.
Han var väldigt trevlig och glad idag och ville gärna arbeta eftersom att vi var utomhus vilket var kul även för mig!
I galoppen kunde jag arbeta honom väldigt mycket idag utan att han blev sur på mig, så framsteg gör vi.
Men som sagt så var han väldigt seg, mest i galoppen, han galopperade nästan på stället haha.
Sen är han verkligen inte den hästen som rejsar iväg så när han väl går segt, då snackar vi snigeltakt! 
Enda gången då jag fick fart på honom var när jag galopperade efter Ellinor ;)
 
Men han var glad och sparkade inget idag så där kommer vi rida snart igen!
 
En nyduchad och fin Linus!
 

Utvärdering av ridpass

Dressyrpasset med Bosse idag gick över förväntan!
Han har ju varit så stel och osamarbetsvillig den senaste veckan så jag hoppades på att det åtminstone skulle gå att sitta ner på honom.
Men idag var ett sånt ridpass som man önskar att alla var!

Han var väldigt följsam och lyssnade mycket på min hjälper.
När jag började arbeta honom i skritten så hittade han direkt den långa och låga formen som jag var ute efter, han reser ryggen bättre när jag rider honom så och han får lättare för att arbeta med sina bakben.
Jag vet inte ens hur jag ska förklara ridpasset, det var bara helt grymt!

Efter att ha arbetat honom i en låg form i ca 20 minuter så tog jag upp honom lite och körde lite ökningar och samlingar i galopp. Där drog han på en del så efter några one hand stop så gick det mycket bättre, men så fort han kom ner i en arbetstrav så gick han riktigt fint med hela kroppen.
Tyvärr var han väldigt tung då och då men det väger upp tillsammans med resten av ridpasset.
Det är den energin jag vill hitta på tävlingsbanan med, men där är han oftast jättetung och springer hellre på som han vill.
Men jag ska komma ihåg detta ridpasset och bära med mig känslan till nästa dressyrtävling!

Självklart finns det alltid nackdelar med ridpassen med.
Efter all min unghästridning under sommaren så har jag blivit ganska slarvig med min sits, när jag rider Carisma så kommer allting naturligt men man får kämpa så mycket med Bosse och verkligen rida med hela kroppen.
Så min högra häl åker upp väldigt ofta, mina händer glider isär och jag sitter väldigt lätt i sadeln.
När jag rider Bosse måste jag ha en väldigt aktiv sits, måste trampa ner hälarna så jag kommer ner i sadeln bättre och mina händer måste komma högre upp och mer ihop, men det är bara att träna!

Efter att jag har ridit så brukar jag fundera över vad som var bra och dåligt med hästen och vad som var bra och dåligt med mig, på så sätt ser jag mer vad jag behöver träna på under nästa ridpass.
Det är hett tips till er som inte har tillgång till tränare hela tiden, sätt dig ner och skriv ner positiva och negativa saker som du behöver träna på.
Fast man får inte glömma av det till nästa ridpass!

Vi kanske borde lägga upp tips lite då och då?
Visst, vi är inte elitryttare och inte heller proffs. Men alla har något att lära andra!

Nu ska jag vänta på att Josse kommer ut ur duschen och försöka få henne att medverka i ett videoinlägg så kan vi berätta lite om skolan och så!
Ha det!

Första skoldagen avklarad!

Nu är första skoldagen denna veckan färdig och vi gör oss redo för ett dressyrpass i travskolans paddock.

Idag ska jag försöka få Bosse mjuk i sidorna och rida honom i en låg och lång form så han kan sträcka ut kroppen och arbeta mer med ryggen, ska känna av honom på det "nya" bettet, köpte ju ett för ett tag sedan som jag brukar ha på tävling.
Ni får en utvärdering senare ikväll, kanske kan fjäska med Josse så vi kan göra ett videoinlägg?

Men nu ska jag fortsätta byta om medan Josse gör lite skolarbete, ha det!




Duktig polle

Idag red jag ett kort dressyrpass på Linus som mestadels inehöll galopp.
Jag galopperade på en volt och jobbade på att kunna arbeta honom utan att han sprakar, vilket gick riktigt bra!
mkjuhgvbnkjihiugybhjnkmoi908uijkmlpoi098huijnkophuibjnkmo9+jhbno ihv joihbjnköl,9hn no
 
Edit: Gästbloggning á la Emma ;)
 
Nej men passet idag gick riktigt bra!
 
Nu ska kvällen spenderas med:
 

Glömsk!?

Tror ni jag kom ihåg att ta med mig kameran till stallet? NÄ
Då sa jag till mig själv att jag får ta kort med mobilen, gjorde jag det? NÄ
Ibland är inte mitt minne det bästa!

Aja, nu är jag iaf färdig i stallet, höpåsarna är gjorda, Bosse ..
Jag glömde lägga på honom ett regntäcke -.-'' jag fortsätter snart skriva!
Så där ja!
Nu är jag färdig i stallet!
Tränade honom för hand idag och det märks att han har tappat lite den senaste tiden.
Tror att det kan vara bra för oss båda om vi sätter en dag i veckan som vi tränar för hand så det inte försvinner och att vi bara slarvar!
Vi höll på i ungefär 25-30 minuter och sen myste vi bara medan Josefine och Emma red sina pollar i dressyr.

Snäll häst väntar på att "mamma" ska komma tillbaka!

Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, ska nog mest ta det lugnt, sätta på en film eller något sånt.
Nästa vecka så hoppas jag verkligen att jag mår tillräckligt bra för att pallra mig till skolan, orkar jag inte så kan jag ju gå efter lunch men vill inte missa för mycket så jag får bita ihop. Mår redan bättre så det ska nog inte vara några större problem!
Ser ju framemot fredag med, så det ska nog hålla mig frisk!

Btw, tävling om en vecka, TAGGA!

The worlds greatest


Godmorgon bloggen!

Haha, skämt åsido!
Jag tog mig upp ur sängen vid 9 idag, åt frukost, fixade tvätten, sorterade mina kläder som låg på golvet och la mig i sängen igen.
Mamma, Mikael och måsen kom hit vid halv 11 och åkte igen vid 1 ungefär.
Under den tiden så har vi kollat runt på anläggningen, snackat skit, ätit mat och pratat ännu mer.

Efter att dem hade åkte så gick jag och Josse upp till lägenheten och kollade på film, jag har sovit där uppe i en timme med så nu försöker jag väcka mig själv med choklad och 7up.
Josse är kvar hos de sovande barnen och jag ska dra mig ut till stallet, vet inte riktigt vad jag ska göra med Bosse idag, antingen blir det ett dressyrpass eller så tränar jag honom för hand.
Mamma tog med sig min repgrimma och ett långt grimskaft så jag även kan rida på det, utan den träningen genom alla år så hade nog inte Bosse varit så lätt att hantera som han är nu!
Men risken är den att någon blir sur på mig för att jag bara rider i grimma och grimskaft, men jag får se hur jag gör.

Uppdaterar er senare om hur det blir, ska ta med mig kameran ut och fota honom och stallet så kan ni få se hur det ser ut här på anläggningen.
Hörs senare!

Ridpass ala travbanan

Som rubriken lyder så red jag Bosse på travbanan idag, han var helt crazy innan för att det nästintill var storm men vi fick göra det bästa av det.
Han var jättetaggad till en början så när jag hade travat fram honom så gjorde vi övergångar mellan galopp och halt för att han skulle lyssna på mig och inte springa som en tok bara för att han kan och det gav verkligen resultat!
Jag försökte sätta igång honom i först höger galopp och sen vänster osv, men först bara hoppade han in i den galoppen han kände för, men efter några övergångar så väntade han på min signal och fattade den galoppen jag bad honom om.
Nöjd ryttare!

Vi höll på i ungefär 30-40 på travbanan så med framskrittning så varade ridpasset i ungefär en dryg timme.
Han behövde verkligen få komma bort från ridhusväggarna och asfalten så han var nog väldigt glad!
Efter ridpasset så smetade jag på hovolja som Josse köpte med sig, nu kanske hans hovar får en chans att "läka".

I morgon kommer mamma, Mikael och min lilla vovve hit på besök.
Tror de ska komma hit under förmiddagen så får se om jag rider honom då eller om mamma ska få träna lite horsemanship med honom, hon älskar ju lilla Bo så det kan hon få göra!

Nu ska Josse och Emma över till Emmelie, Celina och Gilena .. Gelena .. ja något sånt heter hon, det är Emmelies kompis som är här på besök iaf, så jag ska nog vara här inne och kolla på film, mår inte så bra och orkar inte vara översocial då.
Men vi hörs mer i morgon, godnatt!

 

Ullared

Idag var jag ju som sagt i ullared men Annie och Julia från tvåan och shoppade lite! 
Jag fick med mig mycket, för mycket.. , så nu har jag saker för ett tag hehe.
I hästväg fick jag med mig:
Två par vinterridhandskar
Ett par ridstrumpor
En mössa
Broddar
Broddhålsrensare (eller vad det nu heter, haha)
Ett Schabrak
Två pikéer
Ett tredelat äggbett
En läderspray
En super snygg jacka
Hästgodis
Ett regntäcke
En fleecetröja
 
Sen köpte jag ett par tröjor och lite annat smått och gott som jag inte riktigt kommer ihåg.
Det bästa fyndet till vardags var nog mina sneackers med inbyggd kilklack!
Glömde ta bild på hästsakerna innan dom åkte ut i stallet så ni får se mina snygga skor !
Lite vardagssaker i hästbloggen ;)
 
 
 

Tävlingsplaner

Nu när jag är sjuk och det inte händer så mycket inom hästeriet så tänkte jag att jag kan göra lite längre inlägg som väger upp de små och obetydliga inläggen, så jag tänker börja med mina tävlingsplaner!

Jag vet inte om ni minns att jag var inne på att kvala till fjord-SM i våras?
Det gick ju inte som planerat då Bosse slutade hoppa på tävlingar, men nu kör vi igen!
Jag ställde av honom från all typ av bommar och hinder under 2 månader, men så var det en pay n' jump nära mig som jag tänkte att jag kunde testa på och han bara flög över hindrena och det fick mig att börja kämpa igen.
Under det senaste tävlingsåret med Bosse så har vi blivit felfria EN gång, vi har blivit 3:a i KM i hoppning med några fel här och där, vi har ALDRIG blivit placerade i dressyr, men jag ger inte upp för det.
Jag blir nöjd bara jag vågar rida in på banan med min fjording, andra blir ledsna om man inte vinner!

Men nu tänker jag kämpa på igen.
Vi ska starta några LC nu i höst och även gå upp på LB igen, dem klasserna tänker jag köra igenom nu under hösten.
Till våren tar vi steget upp till LA och ska försöka sätta minst 55% i tre starter, då har jag mitt kval till dressyren i fjord-SM.
Sen är det hoppningen då, han har kapaciteten och han har gjort det förut, men något säger stopp på tävlingar.
Jag tänker inte sätta någon press på oss, utan vi ska fortsätta traggla oss igenom 70-80 tills vi kommer till 90 cm, om vi kommer upp till 90 igen inom 3 veckor eller 3 månader, då får det vara så.
Men vi tar hoppningen som den kommer!

Så det är mina planer med Bosse, jag tänker inte sätta ut några speciella datum eftersom min mamma inte kan köra hela tiden.
Men jag har mina mål och det är dem vi kämpar för nu.
Sen har vi lilla Carisma med!

Jag har en klasskompis här som antagligen ska ha Bosse som sin "egna häst" här på skolan och då delar vi på den lilla kostnaden som blir, för tanken är att jag ska ta hit Carisma till våren.
För min mamma ska hjälpa mig med Carisma när jag inte är hemma och bara skritta och trava henne i lugn takt och det helger som jag kommer hem så ska vi träna för en tränare som kanske kan hjälpa oss med galoppbiten, för som sagt så sätter hon en block i huvudet och rusar in i galoppen, men tar man lite i tygeln så stannar hon direkt.
Så det behöver jag verkligen hjälp med och om vi löser det nu under hösten så kan hon komma hur långt som helst.
Tanken är då att OM hon är redo för det till våren så kommer vi börja starta lite lättare klasser i dressyr, beroende på hur det går så kommer vi kanske försöka sätta lite kval in till ungponnySM i dressyr.
För 5:åringar går kvalen i LB:1, likaså finalen och det hade varit en stor möjlighet för Carisma att få vara med där och visa upp sig då hon har stora kapaciteter.

När vi har fått ordning på galoppen så kommer vi även ta tag i hoppningne lite mer, vi har ju varit ute på lite tävlingar, en fick vi 4 fel på, en kom vi inte ens in på banan innan jag fick hjärnskakning och på den tredje kom vi 2:a i KM. Tredje gången gillt!

Så har jag planerat än så länge, sen vet man ju aldrig vad som händer, båda hästarna kan ju lika väl gå och bli skadade i vinter, så jag vill inte ha för stora förhoppningar.
Men jag ska se vad vi kan åstadkomma och göra det så bra för både hästarna och mig som möjligt!
Om ni har några åsikter om mina planer så är det bara att slänga in en kommentar eller skicka ett mejl!
Ha det!


Jag vet att sadeln ligger ganska långt fram, men efter ett långt ridpass så hade den glidit lite!


Från botten till toppen

 

Planer för dagen

Godmorgon!

Jag sitter, som vanligt, i min säng och funderar på vad jag ska göra under dagen.
Mår likadant som igår, så jag stannar hemma idag och ska väll fundera på livet.
Josefine, Julia och Annie är på väg till Ullared, Celina och Emma har stalltjänst hela dagen och Emmelie har två kompisar här så jag blir alldeles ensam!

Skämt åsido, jag ska kolla färdigt på "Pocahontas" som jag och Josse började kolla på i natt, ska rida Bosse på travbanan och fortsätta massera honom.
Han är fortfarande stel i benet, det är som att han är låst uppe i ryggen, men igår när jag red så var han mycket mjukare så jag antar att all massage börjar verka!
Sen vet jag inte riktigt vad som händer, kommer säkert på det under dagen!

Men jag hoppas att ni fortfarande ligger och sover vid den här tiden på en lördagsmorgon, ha det gött!



Asfalt åt alla håll!

Känner att jag bara blir sämre igen, fattar inte vad det är för virus jag får hela tiden!
Lyssnade iallafall på vad mamma har sagt och tog på mig vinterjacka och halsduk när jag skrittade ut på Bosse.

Saknade min polle för mycket för att låta han stå i stallet hela kvällen och behövde någon att prata med.
Så vi tog en tur på ca en timme på en ny väg, eller ja ny och ny jag har inte ridit där förut!
Och jag kan inte mer än klaga! Vart man än går så är det asfalt, asfalt och ännu mer asfalt!
Det finns EN grusväg som jag vet om och jag har letat ganska mycket, finns självklart många småvägar men de leder bara fram till hus.
Ganska trist att man bara har tillgång till travbanan annars för det kommer ju bli trist tillslut.

Men nu ska jag sluta klaga, vilket jag säger i ungefär varje inlägg! Haha!
Det var iallafall mysigt att ta sig en tur på Boman, han var väldigt fjollig men det förstår man när han står inne 20 timmar om dagen och inte ser mer än ridhuset, paddocken och travbanan!
Även om jag höll på att ramla av då och då, trodde mina naglar lossnade - bokstavligen talat så kan jag inte annat än skratta åt ridturen!
Musik i fickan, påklädd som om jag var redo för skidbacken och en fjording som gick på tårna!
All the crazy shit I did tonight, those would be the best memories!

Funderar på om jag borde lägga mig snart, vet att det är fredagskväll men det finns inte så mycket att göra när man har magvirus och folk flyttar sig från en!
Ska försöka bli bättre i morgon så jag kanske kan åka till farmor och fira henne, annars ska jag försöka få hit min hund på ett eller annat sätt så jag kan underhålla mig lite, mamma och Mikael kommer ändå på söndag och då kan dem ta med sig honom hem, kanske vill min kära syster komma hit och sova en natt? :)

Nu ska jag avsluta detta inlägg med några bilder på min übersöta hund Måsen!


Haha sjuka hund! Jag kan inte vara gladare än när jag har honom vid min sida! <3

Härligt!

Idag efter skolan så blev det hoppning för mig och Linus. Redan när jag hoppade upp så kändes han väldigt trevlig och positiv, och med bra tempo. 
När vi sedan galopperade så var han fortsatt positiv och allt gick super!
 
Hela passet gick super och han lyssnade på mig väldigt bra i galoppen, så jag är nöjd! 
Det blev tyvärr inga bilder, känns som att vi har blivit lite dåliga med det!
Vi får ha som vana att ta med sig kameran när man ska ner i stallet så att ni får lite roligare inlägg ;)
 
Jag ska nu hämta Ellinors kamera och lägga över alla bilder hon har på mig och Linus där så får ni bilder från tidigare pass :)
 
I brist på annat så får ni en bild på Bosse och Linus efter ridpasset igår ;)
 

Hopplektion 11/9

Här kommer bilderna från senaste hopplektionen med Bosse.
Det är inte så jättebra kvalité på bilderna, därför har jag inte fixat med dem någonting!



Kolla extra noga på den här bilden och de två under och säg till om ni ser felet!



Ny dag

God morgon!

Dagen började med att jag fick kasta mig ut till stallet för att ta in Bosse då han bara hade stalltäcke på sig och det är nästintill storm här, regnet börjar däremot avta nu!
Trodde att allt jag hade ätit igår var på väg upp igen, magsjuka på gång kanske?
När jag kom in igen så satte jag på ett avsnitt av "Awkward.", det var kanske inte det bästa, men jag ska inte klaga!

I kväll är tanken att min pappa ska hämta upp mig här och köra hem mig, men om jag åker hem så tar jag ett tåg på lördag morgon, om jag ens åker!
Eftersom min farmor fyller år i morgon så ska jag dit och fira henne, men om jag ska fortsätta må så här så kommer jag mest ligga på en säng och vänta på att få åka hem.
Så jag ska ringa upp min far under dagen och prata lite med honom, för mest troligen stannar jag här hela helgen och på söndag så kommer mamma och hennes sambo Mikael ner och hälsar på, har fjäskat till mig lite ägg med!
Eftersom vi har egna höns hemma så tar vi in 20+ ägg om dagen om inte hundarna hittar äggen före oss!

Men nu ska jag ta på mig lite varmare kläder, gå ner och äta frukost och sen sätta på en film.
Skönt att vara färdig med allt skolarbete så jag slipper sitta med det under helgen!


Saknar min lilla ögonsten! <3


Filmtajm!

Nu blir det film för oss två, vet ju däremot en som kommer somna inom loppet av 2 minuter (a)
Några rum bort är det några andra som kollar på film med så vi får väll se om vi stannar här hela kvällen eller om vi får besök inne hos oss.
Men vi har familjebesök i rummet brevid så vi får hålla det på en låg nivå.

Vi har tänkt att kolla på the possession men efter trailern så väntar vi nog på att någon kan hålla om oss under filmens gång ... Lär nog bli något lättare i kväll!

Vi hörs!

Dressyr

Ridningen idag blev en dressyrlektion. 
Det gick lite sådär, men bättre än igår i alla fall. 
 
Vad vi måste träna på i skritten och traven är att få en bättre bjudning och takt då han ofta går och slöar. I galoppen är det mycket som kan tränas på men det största måste självklart vara att kunna arbeta honom utan att han blir arg och sparkar!
Jag red kanske bara 10 minuter för Anna idag så det finns inte mycket att säga, vi bara tränade tempo idag.
 
Nu ska jag sätta mig och se på en film, ha en trevlig kväll!
 
Söt hästen <3
 

Gårdagens ridpass

Igår hade jag ridpass på schemat för vår dressyrtränare, finns inte så mycket att säga mer än att det gick kast.. Linus ville verkligen och bara kickade så fort jag försökte arbeta honom i galoppen. 
Vi kämpade länge men det blev inte mycket bättre i slutet.
Men ajja, ska man ha bra dagar så måste det även finnas de sämre!
 
Mot kvällen så skulle Ellinor rida oxå så jag tog ett till pass på Linus men barbacka. Vi red med långa tyglar i paddocken, och detta är Linus starka sida så han gick precis dit jag ville i både skritt och trav!
 
Kanske borde satsa på western med honom ? ;)
 
 

Done!

Ni anar inte hur skönt det är att vara färdig med allt!
Visserligen var det bara lite men ändå.

Emmelie tar sig an Bosse idag och rider ut honom samt fixar höpåsar, så jag kan ta det lugnt resten av dagen, vet inte hur många tack hon är värd nu då hon alltid tar sig an honom när jag inte kan! <3
Men resten av dagen ska nog tillbringas framför en film, har inte orken till att springa runt som en tok idag, tur att det inte är min städdag än!

Nu ska jag föra över lite bilder från kameran och hoppas på att jag kan bjuda er på några smarriga bilder i kväll.
Förlåt för ett tråkigt inlägg!


Sötis hästen kastar sig över hindret som ligger på 80-90 cm!
Snart är vi tillbaka där vi en gång var!

Nu får det räcka!

God morgon!

Jag sitter just nu inne i villan och har precis kollat på dokumentären "Buck", har ni inte sett den än så måste ni göra det, den är riktigt bra!
Jag har verkligen blivit inspirerad av att jobba lite mer western liknande med Carisma för att se om det kan få henne lugnare, kan inte säga att jag vet att det funkar men det är värt ett försök!

Stannade hemma från skolan idag för att jag fortfarande är väldigt sjuk, visserligen är jag sjukt trött efter gårdagen med men jag har inte orken att slita i stallet när jag blir svimfärdig av att sopa lite, då får det va.
Blir jag inte frisk på riktigt snart så vet jag inte vart jag tar vägen!
Tyvärr missar jag dressyrlektionen idag men Bosse kändes inte helt okej igår när jag red.
Han ville inte släppa i vänstersidan och var helt låst i vänster bakben/höft, så jag ska ut och jogga med honom senare i kväll, jag lär ju inte springa brevid på marken, men jag longerar först och sen hoppar jag upp och ser vart vi får plats att rida lite lätt på.
Måste även ta ut en hovslagare till honom, men jag är rädd att det är väldigt dyrt här Kungsbacka.

Tills vidare ska jag sysselsätta mig med en del skolarbete som jag inte gjort under veckans gång, måste verkligen bli bättre på att sätta skolan i centrum för jag har ingen lust att sacka efter redan nu!
Sen blir det nog lite film med mig själv, ska se till så jag får i mig ordentlig mat med under dagen, kan ju börja med att äta frukost snart!
Ska kolla igenom bilderna från veckans hopplektion som Josse tog och se vilka som kommer upp här.

Ni får ha det så bra under dagen medans jag fortsätter gosa ner mig i mitt täcke!
Ha det!




Dagen i sin helhet

 
Hej på er!

Hela dagen har tillbringats i stellet förutom när vi åt lunch, riktigt skönt!
Det började med hopplektion och Bosse var ju inte nådigt stark, han är verkligen som en helt ny häst i hoppningen nu, han tvekar inte en sekund och jag tror att senaste hopptävling var bra för både mig och Bosse.
Med tanke på vinterpälsen som han har börjat sätta så nästan rann det svett av honom, stackars lilla pollen!
Duschade av honom efter ridpasset och sprang sedan runt lite överallt i stallet.

Tre timmar senare så var han fortfarande blöt och jag hade lite bråttom med att klippa honom, så Annie kom ut med en hårfön, men den nådde inte fram till honom och han var livrädd för den.
Då gick jag ut med honom ett varv runt anläggningen för att han skulle torka i blåsten, men mer än så hann jag inte för då började det regna.
Det slutade med att jag stod och borstade honom torr, bara det att när han var torr så var alla skötselspiltor upptagna! Kändes verkligen som att det inte var våran dag!
Men jag fick honom klippt iaf, tog tre timmar och Julia klippte honom medans jag hade stalltjänst.
Först tänkte jag bara klippa kroppen utan ben, men sen klippte jag benen med, då var det tanken att jag bara skulle göra en tränsklippning men nu står han i stallet med en helklippning iallafall.

Nu kan jag åtminstone rida honom utan att han blir svettig av att ridas!
Slänger upp lite bilder på hur det blev!






Dagens hopplektion - Kaos

Så kände jag att det gick idag, kommunikationen mellan mig och Linus fungerade inte och vi var på helt olika nivåer.
Eftersom att Linus är så försiktig i hoppningen när det är lite högre så känns det alltid som att han ska vägra, då gör jag felet och lutar mig lite tillbaka för att inte flyga av om han skulle stanna, men han hoppar ändå och då flyger jag ur sadeln.
Så det är jag som får träna på min sits och lära mig hur jag ska göra i det läget när det kommer till lite högre höjder, så ska det nog gå bra. 
 
Det blev inga bilder idag för alla var och åt när jag red, det är lite konstigt med schemat nu medans treorna har praktik. Men kanske lika bra det för det var inte vackert kan jag säga er ;)
Jag han fota Ellinor idag så då blir det bilder på henne i alla fall!
 
Om vi börjar hoppa lite mer regelbundet så kanske han inte heller blir lika osäker i hoppningen så löser ju sig allt.
Träning ger färdighet!
 

Ridning i Kungsbacka

Idag red jag, Ellinor och Emma in till kungsbacka. Vi hade sällskap av 6 andra tjejer på cycklar och en tjej som red en stund på Bosse bakom Ellinor.
Det var kul och bra miljöträning för alla hästarna. Linus var duktig och brydde sig bara om lite skyltar och busskurer, annars var han lugn som alltid!
 
Vi funderade på att rida till Donken eftersom att cyckel-gänget skulle dit, men kom fram till att det kanske var lite för mycket trafik för att vara första gången i Kungsbacka. Kanske rider vi dit nästa gång?
 
Vi var borta i ungefär två timmar, och när vi kom tillbaka var både hästar och ryttare grymt trötta!
 
 
 

Vad hände igår?

Igår hände absolut ingenting!
Jag sov bort nästan hela dagen och var bara vaken två timmar under dagan och gick sedan upp klockan halv 6 på kvällen.
 
Natten innan blev ganska sent och jag somnade runt 5 har jag för mig. 
Vi var ett par tjejer som gick in till kungsbacka och bara vandrade runt och sedan hem igen.
 
Kvällens händelse:
Det var en äckelgubbe inne i ett bostadsområde som ropade på hjälp och lät väldigt gammal. Vi såg honom inte för det var träd och buskar i vägen. Han sa att han var fast på vinden och behövde hjälp, så vi gick fram till trädgården och kollade upp mot taket.
Då står gubben på altanen! Vi sa till honom att han inte alls var på vinden ju, och han ropade riktigt argt "Kom hit!"
Vi gick ganska fort därifrån kan jag säga er ;)
 

Älskade syster

Tyvärr sitter jag fortfarande här i min säng i Kungsbacka.
Skulle dragit in till till lite kompisar i Stenungsund men det sket sig, jag kan ju fortfarande åka dit men vi får se hur det blir med den saken.
Har även lite andra anledningar till att åka hem ikväll med.

Men snackade nyss med min syster, tror samtalet gick mot en halvtimme!
Vi berättar ungefär allt för varandra, om något har hänt då ringer jag min syster, samma för henne.
När jag bodde hemma så kom hon in till mitt rum varje kväll för att prata om allt mellan himmel och jord, vi kunde sitta i timmar och prata om saker.
Och nu när jag bor här så känns det så konstigt, för det kommer inte någon syster till mig på kvällen.
Nu när jag pratade med henne så hade vi en del saker att ta upp, jag skrattade, blev förvånad, suckade, grät  och ja, allt man kan göra.

Egentligen skulle jag behöva åka hem i kväll och bara ha en myskväll med henne, men får se om jag åker hem tidigt i morgon i stället.
Jag har så mycket att berätta för henne och skulle verkligen behöva en sån där mysig kram som man kan få ibland!
Kan stolt säga att jag älskar min syster, hade det inte varit för henne så hade jag nog inte varit den jag är idag för hon har alltid stått vid min sida, vad jag än gör.
Visst, jag kan hata henne, slå henne och aldrig mer vilja se henne, men vad som än händer så löser det sig!

Det var kanske inte meningen att skriva så långt, tänkte mest berätta att jag hade snackat med henne ett tag!
Annars så har dagen rullat på, red skolhästen Nimpa förut och hon var helt underbar, när hon verkligen arbetade istället för att ta tygeln och sticka iväg så var det riktigt kul att rida henne!

Men nu ska jag vara lite social med alla här!
Vi hörs senare.

Kan det vara så att Linus är liten?

Nu är vi (äntligen!) klara med stalltjänsten.
Vi har hållt på hela dagen från kl 8, vilket känns i kroppen på slutet!
Under lunchen skulle hästar ridas och jag fick rida en häst som heter Quando.
Jag som är van med lilla skruttis Linus och andra ponnyer fick nästan lite höjdskräck när jag satt upp på en häst som är högre än mig ;) 
Haha, men det var kul och vi red på travbanan ett par varv, man kan säga att hästarna var lite taggade!
 
Vi skulle rida Linus och Bosse + Emma med hennes häst Mumin på travbanan nu oxå men det blir det inget av, för det blåser närt intill storm här just nu.
Så idag får hästarna vila, och vi med haha, så blir det ridning lördag och söndag istället :)
 
Edit: Fick precis höra från Ellinor att det var lördag och inte fredag.. Någon som är trött kanske? ;)
 
Liten tjej och stor häst (som inte ville vara med på bild^^)
 

Stalltjänst

Hallå där!
Ni skulle bara veta hur jobbigt det var att gå upp i morse ..
Men men, har man stalltjänst så har man!

Vi har just nu lunch, men om 5 minuter ska vi ner och rida skolhästar på travbanan och om vi hinner så tar vi våra hästar direkt efter.
Har lite planer för dagen/kvällen men vi får se hur det blir med det, kommer självklart uppdatera er mer om det senare i kväll.

Nä det här var ju ett halvtaskigt inlägg så jag ger upp.
Jag har verkligen INGET att skriva om så jag avslutar det här och kommer tillbaka när jag har något vettigare i huvudet!


Bjuder på en gammal bild på Bosse, saknar hans långa man litegrann! :(


Göteborg, hästar och allt annat som händer på SRG en fredag!

Hejsan! 
Emma här. Ellinor och Josses huskompis. Jag bor ca ett rum bort på samma plan och är allmänt jobbig när jag är trött. Ifall någon undrade. 
Idag har vi vart i Göteborg och haft det allmänt mys, handlade lite hårfärger och annat skoj. Satt på ett tåg, missade ett tåg och en massa skratt.
 
När vi kom hem från Göteborg så bytte vi om till stallkläder och gick till stallet. Vi skulle rida på travbanan men vi hade inga tider där, tyvärr men i stället så tog jag med mig Celina och Maybe på en liten tur. 
När vi var på väg hem så jagade vi Ginger när han körde om oss. 
 
Nu sitter Ellinor framför mig i sängen och pillar på sin iPååååne och Josse ligger och pillar på sin dator. 
Nu ska vi hitta på en massa kul, en bra dag som denna.
Highland style friday night! 
 
Anledningen till att jag bloggar var för att Ellinor var så lat och orkade inte skriva något, så jag tog mitt ansvar som den bloggare jag är och skrev ett litet inlägg åt henne. Så att jag och Sandra har något att läsa om. Hahah.
 
Ha det bäst!! 
Emma

Ellinor hälsar, säger vi! 
 
 
 

Linus i paddocken











Bilder från hoppningen

Inte särskillt vackra bilder men bättre än inget!
Jag måste verkligen träna på min hoppsits kan jag säga er.. har knappt hoppat något alls det senaste halvåret faktiskt.
 
 


Har ett par bilder från igår oxå som kommer upp så fort som möjligt :)
 
 

Bosse i paddocken





Tillbaka i min dvala

Jaha, jag som än en gång trodde att jag blivit frisk!
Men nu sitter jag här i min säng och mår väldigt dåligt, mår illa, yrsel och rör jag mig för mycket så känns det som om jag ska kräkas .. Gissade på att jag hade lågt blodsocker då jag har ätit ganska dåligt idag, men det blev bara värre när jag fick i mig lite mat.

Annars är det bra!
Skulle klippt Bosse igår, men det var någons säkerhetsgrej till klippmaskinen som stallpersonalen inte hittade igår.
Kanske klipper honom ikväll ifall jag mår bättre, annars får det vänta någon dag till.

Idag har det inte hänt så mycket, haft morgon och lunch-stalltjänst, matte och just nu har vi naturbruk+stalltjänst, men det hoppar jag över eftersom jag inte klarar av att röra mig för mycket.
Emmelie fyller år idag förresten!
Vi firade hennes 16-årsdag i morse innan vi gick ut till stallet, fick nyckeln till deras(Emmelies och Celinas) lägenhet igår och sen bakade jag, Josse, Emma och Sandra en kladdkaka som vi smög in med 20 i 7 i morse!

Ska slänga upp lite bilder från dagen då vi släppte hästarna i paddocken, delar upp bilderna beroende på vilken häst det är.
Hoppas att ni inte har smittats av den årliga sjukan!



Hoppning på schemat

Som Josefine precis har nämnt så hade vi hopplektioner idag.
Det gick faktiskt förvånansvärt bra!
Han vägrade inte på något hinder, han tvekade inte ens, det var mer åt det hållet att jag fick hålla inne honom hela tiden!
Annars så kändes han riktigt bra, han har ju redan börjat sätta vinterpäls så jag ska klippa honom i morgon så han åtminstone kan vara med ordentligt på ridpassen.

Har nu en bild att bjuda på, var lite konstigt ljus och hann inte ställa in kameran på helt rätt inställningar innan jag skulle rida. Av någon konstig anledning hade vi i min grupp bara 15 minuter på oss att göra i ordning våra hästar, bygga banan och skritta fram dem .. ganska korkat.
Men men, en bild är mer än ingen?




Dagens ridning

Idag hade vi hopplektion som jag tycker gick ganska bra. Det var mer hoppning gämfört med förra veckan och inte bara bommar vilket var kul.
 
Linus var ganska pigg idag och var riktigt hoppglad! Han var även duktig vid travbommarna då det var lite för långt för honom egentligen eftersom att han gick med en massa stora hästar, haha.
 
Det var ett hinder vi skulle travhoppa som var en kryssoxer med en bom framför. Jag har fått inställningen att Linus inte tycker om att hoppa och inte riktigt vågar så jag var tyvärr inställd på att inte skulle hoppa, men han var duktig och gjorde det ändå fastän jag var helt borta. 
Sen är han härlig som rättar sin galopp när det blir fel så att man slipper bryta av och rätta den!
 
Och så blev det ett par kickar lite här och där för han har fått en svanskappa han inte riktigt är van vid än, men han vänjer sig nog snart tror jag.
 
Ellinor tog ett par bilder som läggs upp senare när hon fört över de till datorn, tyvärr kunde jag inte fota henne för jag red i gruppen efter henne så då var jag tvungen att göra i ordning Linus. 
 
I morgon är det ingen ridlektion så jag ska se om vi har tid på travbanan så vi får kolla lite på den!
 

Bilder påväg

Hallå där!
Jag har precis först över alla bilder från igår och från hoppningen idag, så ska rensa lite och fixa med dem som behövs, sen kommer de flesta upp!
Bara några bilder att rensa mellan ..




Rusning i paddocken

Idag har jag, Ellinor och två klasskompisar släppt våra hästar en och en i paddocken så att de fick springa av sig lite. Jag tror att Ellinor lägger upp bilder på det i morgon.
 
Linus var inte så busig och tyckte inte det var super kul i början, men har kutade på lite bättre mot slutet och såg ganska nöjd ut! 
Jag har inte sett bilderna men det blev säkert ett par fina, Linus visade sin arab sida och fick en väldig trav!

För er som undrar så är han russ, arab, welsh och halvblod ;)
 
 

@SRG

Här kommer några bilder från de 2 första veckorna här på SRG.


Våra underbara inneboenden, gör oss alltid sällskap i källaren på kvällen! Ibland kryper de runt på kudden med!

Mitt och Josses rum efter några dagar ..

En sjuk Ellinor och en glad Julia ;)

Bilden talar för sig själv!

Återigen Julia som har flummat till det, den här gången med Bosse ..

Efter tofsen 

..

PITEÅ! Eller "Pite" som Celina(på bilden) säger ;)



Emma och Emmelie orkade inte gå 500 m till lite andra tjejer i klassen -.-

Bosses och Linus första möte efter ridlägret <3



Jag, Emmelie och Celina hade precis duschat Bosse och han fick torka på travbanan

Jag försökte få en bild på Bosse och Linus tillsammans x)

HAHAHA! Lucas skulle rida på Bosse!!

Emma ? ^^

Filmkväll hos Emmelie och Celina

Emmelie tog det stora steget och flyttade in till Celina som bor 10 meter bort!

Helgstalltjänst

Hallå hallå!
Jag och Josefine har just nu lunch, vi båda har bytt helgstalltjänst med några andra så vi sliter som djur i stallet!
Det kanske var att ta i, vi är 6 personer som tar hand om 55-60 hästar, inte det lättaste må ni tro, men det är kul.

Bosse ska få vila idag, han gick ett kort men intesivt dressyrpass igår och sen fick Emmelies kompisar testa att rida honom barbacka och jag fjantade lite med voltige och gymkhana grejer, ponnyn min är helt underbar!
Ska bara träna han för hand idag och i morgon rider jag ut om vädret tillåter, annars blir det nog träning för hand igen.
På tisdag är det hoppträning och det lär behövas eftersom Bosse har sjukt mycket energi av att stå inne 16-20 timmar om dagen, men tyvärr har han börjat sätta vinterpäls så han blir svettig efter att jag har ridit fram honom.

Bjuder på lite bilder från dagarna som har gått i ett inlägg lite senare idag :)





RSS 2.0