Kikar in

Hej hej! 
Kikade precis in på bloggen och såg att vi fortfarande har besökare kvar!
Känns lite underligt med tanke på att det var ett tag sedan vi pausade.

Men till er som fortfarande klickar in här då och då, vi kommer tillbaka!
Strax efter den 18 augusti så kommer vi köra igång igen med nya krafter!

Håll ut kära ni! :D


Kommentarer
Postat av: Daniela

Åhh, Acke är jättelik en ponny som stod på ridskolan jag red på när jag var liten! Han hette till och med Acke (eller nej, han hette Sparks of Fire men han kallades Acke)

Vilken ras är din häst? :)

Svar: Han är en Arab :)
rwl.blogg.se

2012-06-29 @ 11:26:38
URL: http://powerpony.blogg.se
Postat av: Linn Ingvarsson

Hej hej! Jag bifogar texten här som Pernilla skrev till mig (:

One rein stop:

Man kan göra den ifrån marken men jag tror att det är bäst att göra den ifrån hästryggen i början om hästen går att sitta på då man lätt kan bli knuffad, bli överkörd och hästen kan vara bufflig i början. Plus att det kan vara svårt med en stor häst, jag gör det på en ponny som jag är huvudet högre. Jag fick en smäll i huvudet iaf.

Om du sitter på ska du försiktigt och mjukt föra tygeln och handen till ditt knä. Då ska hästen böja in halsen och huvudet emot bogen. Beroende på hur ofta man gjort övningen får man tänka på hur mycket böjning man ska kräva. När hästen är i det läget ska du ge efter på tygeln, då ska hästen stanna kvar av sig själv och vara avslappnad. Annars är det bara att börja om om hästen går iväg eller drar ut huvudet. Tänkt på att inte stanna för länge i läget. Klappar och berömmande ord är bra i början så att den förstår att den gör rätt.

Tricket är att få hästen att sluta snurra. Det kan ta tid men det är bara att vara uthållig. I början så använde jag kommandot för stanna och tog henne försiktigt på nosryggen med handen för att stoppa henne då hon backade och snurrade samtidigt..

Man ska absolut inte använda våld när man leder hästens huvud då det skapar en dålig upplevelse. Det man vill förmedla till hästen med övningen är att det är avslappnande, tryggt, att den gör rätt och är duktig. Viktigt är att hästen släpper till i halsen då övningen annars är ofullständig.

Genom övningen kan man om hästen blir rädd för något, spänd eller är ofokuserad distrahera och få den att känna igen sig i något som den upplever som en positiv sak. Övningen går även att använda på hästar som bara springer, är stela och tar bettet. Det blir som en avslappnande omstart.

Den går att göra i grimma och i träns.

2012-07-01 @ 22:13:56
URL: http://dressyrmupparna.se
Postat av: Ebba

Hej! Vi har en frågestund på våran nystartade blogg, skulle vara jätteschysst om du ville kika in och slänga in en fråga eller två. :D

http://teamdponnys.blogg.se/2012/july/fragestund.html#comment

2012-07-02 @ 20:05:04
URL: http://teamdponnys.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0